Kampaņā aicina pievērst uzmanību cilvēka dzīvības vērtībai

Oktobra vidū Kristīgo mediķu biedrība sadarbībā ar citām organizācijām sāka informatīvo kampaņu „Ļauj man piedzimt!“. Kampaņa turpināsies vismaz gadu, mudino sabiedrību pievērst uzmanību cilvēka dzīvības vērtībai, kas ir aizsargājama jau no apaugļošanās brīža.

Kampaņas ietvaros biedrības un citu organizāciju pārstāvji ir sagatavojuši lekcijas, ar kurām ir gatavi doties izbaukumos. Tāpat kampaņā ir aicinātas iesaistīties draudzes un NVO, rīkojot pasākumus, kā arī citos veidos aktualizējot dzīvības tēmu. Kristīgie mediķi mudina draudzes atrast iespēju vismaz vienu svētdienu gadā veltīt tēmai par cilvēka dzīvību, tostarp arī vēl nedzimušā bērniņa dzīvībai, tā radot tradīciju reizi gadā svinēt Dzīvības svētdienu. Biedrības ieskatā tā varētu būt, piemēram, nākamā svētdiena pēc Mātes dienas (maija trešā svētdiena). Tāpat draudzēs var rīkot tematiskos seminārus par to, kā attīstās mazulis mātes miesās, par pārdzīvojumiem, ko piedzīvo bērnu zaudējušie vecāki, par vīrieša atbildību, par bērnu kā vērtību utml. Šādos pasākumos ir gatavi iesaistīties kampaņas iniciatīvas autori. Tā Aiga Rotberga (ginekologs, Kristīgo Mediķu biedrība) varētu uzstāties ar lekciju “Cilvēka dzīvības rašanās brīnums”; Baiba Stikute (vecmāte, Kristīgo Mediķu Biedrība) – “Ko mums rāda statistika par abortiem un ne tikai…”; Judīte Briede-Jureviča – “Lēmuma pieņemšana parlabu dzīvībai vai abortam”, “Pēcaborta sindroms”; Andars Ignacs (Latvijas vīru biedrība) – “Tēvs atbild par saviem bērniem”; Dina un Sandris Floreni (Ģimenes ekoloģijas institūts) – “Seksualitātes un auglības harmonija” un citām uzrunām.

Kampaņas iniciatīvas autori norāda, ka neatkarīgi no tā, vai bērniņš ir plānots vai neplānots, viņš ir dzīvs un vērtīgs. „Diemžēl esam liecinieki tam, ka reizēm dzīves apstākļi var spiest izdarīt smagas izvēles un reizēm sievietēm pietrūkst līdzcilvēku atbalsta un sapratnes. Bailēs un neziņā par nākotni sievietes bieži vien tiek atstātas vienas un nespēj atrast mieru un prieku arī šajā neplānotajā dzīves pavērsienā. Tāpēc šīs kampaņas laikā vēlamies īpaši uzsvērt vīrieša atbildību un nozīmi dzīvības saglabāšanas jautājumos, atgādinot, ka bērnam ir gan māte, gan tēvs. Vīrietis līdzdarbojas ne tikai pie radīšanas, bērniņa dzimšanas, bet arī turpmāk tēva lomai ir būtiska nozīme. Pētījumi liecina, ka 25% sieviešu, kas izvēlējās veikt abortu, atzīmēja, ka to nebūtu darījušas, ja būtu bijis partnera atbalsts.“

Kampaņai „Ļauj man piedzimt!“ var sekot sociālajos tīklos. Tāpat katru pirmdienu pl. 17.15 Latvijas Kristīgajā radio var klausīties raidījumu „Emu dzīvs“, kur var smelties informāciju, idejas un arī dzirdēt cilvēku liecības par šīm tēmām.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti