Aizvadītajā piektdienā, 6.jūnijā, Rīgā jau trešo reizi norisinājās starptautiskais Eiropas gastronomijas konkurss „Cupi’s Spoon“, kura laikā pavārmākslas un kokteiļgatavošanas jomā varēja sacensties cilvēki ar īpašām vajadzībām.
Šoreiz konkursā piedalījās 16 dalībnieki, no tiem 12 demonstrēja savas pavārmākslas prasmes, pārējie četri gatavoja un žūrijai pasniedza kokteiļus. Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija, kuru pārstāvēja grupas “Citi Zēni” dalībnieks Dagnis Roziņš, priesteris Jānis Pāvils no Nigērijas, pavārs Sandijs Volinskis, kā arī konkursa idejas autori un pavāri Vedrans un Silvija Habeli no Horvātijas.
Žūrija šogad par vislabāko pavāri atzina Elgu Melgaili no biedrības „Līdzvērtība“, kura žūrijas locekļus cienāja ar pildītu avokado ar garnelēm. Savukārt no kokteiļiem par labāko tika atzīts Dmitrija Ritikova no Rīgas 2.pamatskolas sagatavotais piena banānu kokteilis. Abiem Latvijas konkursa uzvarētājiem būs iespēja savu valsti pārstāvēt konkursa Eiropas pusfinālā, kas notiks Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā.
Atgādinām, ka konkursu “Cupi’s Spoon” rīko Horvātijas Republikas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO), bet Latvijā konkursa sadarbības partneris ir nodibinājums „Caritas Latvija“. UNUO dibinātājs un konkursa idejas autors ir pavārs V. Habels, kurš vēlas pavārmākslu iemācīt gan bērniem, kuri nesaņem pietiekamu vecāku uzmanību, gan arī cilvēkiem ar invaliditāti. Sākot no 2023. Gada, konkurss notiek ne tikai Horvātijā, bet arī citās Eiropas valstu galvaspilsētās.
Pasākums Vecrīgā, kura laikā norisinājās arī konkurss, notika ar Eiropas Savienības finansējumu\ Eiropas Sociālā fonda plus projekta “Ģimenei draudzīgas vides un sabiedrības veidošana” (projekta nr. 4.3.6.9/1/24/I/001) ietvaros.
KABIA; Foto: Caritas Latvija