Daugavpilī aizvadīta iekšējās lūgšanas skola

Daugavpilī Lielā gavēņa laikā notika Iekšējās lūgšanas skola – sešu nodarbību cikls latviešu valodā. Nodarbībās piedalījās pavisam 26 dalībnieki no vairākām Daugavpils katoļu draudzēm. Iekšējās lūgšanas skolu vadīja priesteris Daumants Abrickis no Aglonas, iepazīstinot ar Baznīcas un Karmela svēto mācību par iekšējo lūgšanu.

Nodarbības notika trešdienu vakaros Daugavpils Dievmātes draudzes svētdienas skolā. Tikšanās sākās ar vakariņām un sarunām omulīgā gaisotnē. Pēc tam sekoja priestera Daumanta Abricka uzrunas par iekšējās lūgšanas nozīmi, par tās uzsākšanu un praktizēšanu ikdienā, kā arī par ticības lomu un Svētā Gara darbību lūgšanas laikā. Katrā nodarbībā dalībniekiem apmēram pusstundu bija iespēja lūgties klusumā Daugavpils Dievmātes Romas katoļu draudzes baznīcā. Vakara izskaņā priesteris Daumants Abrickis atbildēja uz dalībnieku jautājumiem par iekšējo lūgšanu, tās praktizēšanu.

Iekšējās lūgšanu skolas noslēguma vakarā, Lielajā trešdienā, dalībnieki dalījās par piedzīvoto aizvadīto sešu nedēļu laikā. Dalībnieki vairākkārt uzsvēra, ka arī turpmāk būtu vajadzīgas līdzīgas nodarbības.

Viena no vietējām iniciatīvām, kas palīdzētu praktizēt iekšējo lūgšanu ikdienā, tiks uzsākta Daugavpils Jēzus Sirds draudzē, kur, sākot ar Lieldienu oktāvu, otrdienās pēc vakara Sv.Mises apmēram stundu notiks adorācija klusumā, un reizi mēnesī – arī dalībnieku sadraudzība. Tas sasaucas ar to, ko par iekšējās lūgšanas nozīmi ir rakstījusi Sv.Terēze no Jēzus: “Tiem, kuri veic iekšējo lūgšanu, es ieteiktu, īpaši sākumā, meklēt draudzīgus kontaktus ar tiem, kuri tāpat praktizē iekšējo lūgšanu. Lai palīdzētu paklupt, man bija daudz draugu, bet lai pieceltos – es paliku pilnīgi viena.”

Anna Briška; Foto: Irēna Limanovska

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti