Līdz trešdienai iespēja pieteikt dalību konkursā “Cupid’s Spoon”

Vēl līdz šai trešdienai, 26. aprīlim, interesentiem ir iespēja pieteikt savu dalību starptautiskajā Eiropas gastronomijas konkursā “Cupid’s Spoon”, kura viens no posmiem 6. maijā norisināsies Rīgā. Tas ir pirmais starptautiskais šāda veiga konkurss, kura mērķauditorija ir cilvēki ar īpašām vajadzībām un jaunieši, kas atrodas sociāli nelabvēlīgā situācijā. Konkurss norisinās 27 Eiropas valstu galvaspilsētās, kur piestāj konkursa organizētāju speciāli aprīkotais transporta līdzeklis.

Konkursu rīko Horvātijas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO), kuru pirms 14 gadiem dibināja Vedrans Habels, pavārs, kurš vēlas pavārmākslu iemācīt gan bērniem, kuri nesaņem pietiekamu vecāku uzmanību, gan arī cilvēkiem ar invaliditāti. Konkursa rīkotāji norāda, ka viņu mērķis ir palīdzēt veidot vienlīdzīgu sabiedrību, kā arī veicināt to, lai jaunieši un cilvēki ar invaliditāti sekmīgi iekļautos sabiedrībā un būtu konkurētspējīgi darba tirgū.

Pirms diviem gadiem UNUO pavārmākslas konkursu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām rīkoja Horvātijā, taču šoreiz nolemts sešu mēnešu laikā apmeklēt 27 Eiropas valstu galvaspilsētas, lai pavārmākslas konkursā varētu piedalīties arī citu Eiropas valstu cilvēki ar īpašām vajadzībām. Konkurss sākās šī gada februārī un turpināsies līdz augustam. Līdz šim savas prasmes jaunieši un cilvēki ar īpašām vajadzībām varēja izmēģināt Kiprā, Grieķijā, Ungārijā, Rumānijā, Bulgārijā, Austrijā un citās Eiropas valstīs.

Rīgā konkurss norisināsies 6. maijā Rīgas Katoļu ģimnāzijas teritorijā, Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6. Jauniešiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas konkursā ir gatavi pārbaudīt savus spēkus, jābūt vismaz 16 gadus veciem un jāpieskās elektroniski ŠEIT, izvēloties vienu no kategorijām: Labākais pavārs vai Labākais kokteiļu pagatavotājs. Līdz šim konkursa norisei Latvijā savu dalību pieteikuši nedaudz vairāk nekā 20 darlībnieki. 

Konkursa dienā konkursa dalībniekiem būs jāierodas ar savām ēdiena vai bezalkoholisko kokteiļu sagatavēm un savu iemīļoto šķīvi vai glāzēm. Dalībniekiem būs desmit minūšu laikā jāpagatavo un jāservē savs ēdiens vai bezalkoholiskais kokteilis un jāprezentē tas starptautiskajai konkursa žūrijai. Ēdiena vai kokteiļa gatavošana norisināsies konkursa busiņā, kas ir aprīkots ar visu šim procesam nepieciešamo. Žūrija izvēlēsies divus visveiksmīgākos dalībniekus, kuri saņems balvas: braucienu uz Horvātiju, Zagrebu ar 10 dienu bezmaksas uzturēšanos; apmācību, lai sagatavotos pusfinālam vai finālam; braucienu uz Romu un vizīti pie pāvesta Franciska; dalību “Cupid’s spoon” apbalvošanas ceremonijas pasākumā.

Papildu jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Artu Mozuli, rakstot uz e-pastu arta.mozule@caritas.lv vai zvanot 20269862. Vairāk par konkursu var uzzināt un tā norisei Eiropā sekot „Cupid’s Spoon“ Youtube kanālā un Facebook kontā.

Latvijā konkurss tiek rīkots sadarbībā ar nodibinājumu „Caritas Latvija“.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti