Tēvs Rinalds Stankēvičs svin dzīves 50 gadu jubileju

Savu skaisto dzīves 50. jubileju vērienīgi ir nosvinējis tēvs Rinalds Stankēvičs MIC. Ņemot vērā gan draugu, gan arī to ticīgo, kuri vēlējās apsveikt jubilāru, vēlmes, šīs svinības tika sadalītas divās daļās.

Jubilāra dzimšanas dienā – 19. aprīlī – priesteri no Mariāņu kongregācijas, ārzemēm, Latvijas diecēzēm ar Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli priekšgalā kopā ar draudzes locekļiem svinēja Svēto Misi Viļānu draudzes baznīcā. Dievkalpojuma laikā bīskaps uzsvēra laika nozīmi un to, ka mūsu dzīvē laiks skrien ļoti ātri, tāpēc arī jātiecas pēc svētuma un uzticīgi jākalpo Dievam un Baznīcai jau šodien. Dievkalpojuma noslēgumā jubilārs saņēma īpašu bīskapa svētību, pēc kuras viņu apsveica arī klātesošie viesi, bet pēc dievkalpojuma svinības turpinājās pie svētku galda.

Savukārt sestdien, 22. aprīlī, tēvs Rinalds turpināja jubilejas svinības savā dzimtajā Skaistkalnes draudzē ģimenes un draugu lokā. Svēto Misi vadīja Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis, homīlijas laikā jubilārs pateicās Dievam par dzīvības un aicinājuma dāvanu. Viņš arī sagatavoja pateicības zīmi – votu – kuru atstāja Skaistkalnes Dievmātes sanktuārijā.

R. Stankēvičs ir dzimis Skaistkalnē, pēc vidusskolas iestājās Rīgas Garīgajā seminārā, bet pēc 2. kursa tika pieņemts Priesteru mariāņu kongregācijas novicātā. Pirmos klostera svētsolījumus salika 1997. gadā, pēc studijām Ļubļinas Katoļu universitātē ieguva maģistra grādu teoloģijā un 2002. gadā Aglonā tika ordinēts par priesteri.

Viss līdzšinējais kalpošanas ceļš viņam ir saistīts ar Viļānu Svētā Miķeļa draudzi, kurā mariāņi kalpo jau no 1924. gada. Savas kalpošanas laikā viņš ir nodibinājis Mariāņu Palīgu apvienības filiāli Latvijā, kas apvieno ticīgos, kuri dzīvo mariāņu garīgumā un atbalsta kongregācijas tēvus viņu kalpošanā. Šīs apvienības vadīšana saistās ar jauna vārda pieņemšanu un tieši tāpēc viņš daudziem ir pazīstams kā tēvs Benedikts.

No 2008. gada viņš ir Viļanu draudzes prāvests un šo kalpojumu veic arī šodien.

Plurimos annos, pater Benedictus!

Mariani.lv

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti