Ā.Grosbega fonda stipendijas šogad piešķirtas piecām studentēm

Šī gada janvārī Prelāta Ādolfa Grosberga piemiņas stipendiju fonds izsludināja pieteikšanos 2022./2023. gada stipendiju konkursam. Savukārt maija sākumā fonda valde ziņo, ka stipendiāti ir izvēlēti. Stipendijas saņems piecas studentes.

Fonda pārstāvji norāda, ka izvēle neesot bijusi viegla, jo, lai arī Baznīcā ir maz jauniešu, “tie, kas mums ir, ir reti talantīgi, zinoši, darbīgi un dziļi ticīgi. Tādi, kas savu garīgo dzīvi izdzīvo aktīvā formā: gan darbos, gan vārdos”. Piešķirto stipendiju studentes varēs izmantot sociālo un studiju procesa vajadzību segšanai, tai skaitā studiju maksas segšanai.

Šogad stipendija piešķirta Agatei Vancānei no Rēzeknes, kura šobrīd studē Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Māszinību programmas 2. kursā. “Startējot augstskolā, man bija plašs interešu loks, kur doties, bet izvēle tomēr krita uz medicīnu, jo tā man vienmēr ir interesējusi,” raksta studente. Bērnībā viņa bijusi aktīva Jēzus Sirds katedrāles draudzes dzīvē, bet šobrīd Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcā. Šovasar A. Vancāne kopā ar kopienu “Chemin Neuf” dosies uz Pasaules Jauniešu dienām (PJD) Lisabonā. “Tās būs manas pirmās Jauniešu dienas un ticu, ka tas būs labs garīgais piedzīvojums un ieguvums visai manai turpmākai dzīvei,” cer studente.

Terēze Hrapāne nāk no Silenes, studējusi Daugavpils Universitātē, kur iegūts bakalaura grāds tiesību zinātnē, bet šobrīd turpina maģistra studijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. “Pārvācoties uz Rīgu, izvēlējos pievienoties Rīgas Svētā Franciska draudzei. Atsaucoties uz prāvesta aicinājumu, kopā ar citiem jauniešiem sāku palīdzēt vadīt krusta ceļu gavēņa laikā, organizēt procesijas, piedalīties projektos, kā arī iesaistīties radoši un vadīt draudzes jauniešu grupiņu. Brīvajā laikā kalpoju Radio Marija Latvija un palīdzu PJD Lisabonā 2023 organizācijā,” par sevi raksta T. Hrapāne.

Evita Saleniece ir no Preiļiem, kur jau no 3. klases dzied draudzes korī, piedalās procesijās, adorācijā. Viņa studē Daugavpils Universitātē, kur iesaistījusies Latvijas Kristīgo studentu brālības pasākumos, un Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs jauniešu lūgšanu grupā. “Mūsdienās internets ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, un arī tur var vienoties ticībā, tāpēc jau vairākus gadus sociālo tīklu platformās Instagram un Facebook sekoju dažādām gan kristiešu, gan katoļu grupām, kas ļauj ticību iepazīt no cita skatu punkta, ka ticība nav tikai smags darbs un pienākums reizi nedēļā aiziet uz baznīcu, bet arī ka caur to var smelties domu graudus ikdienai, atvērt acis un redzēt pārsteidzošo, brīnumaino it visur, un ka var veidot pārdomātus jokus, kas nenostājas pret Dievu un Viņa vārdu,” norāda studente. Pateicoties stipendijas atbalstam, viņai būs iespēja doties uz PJD Lisabonā.

Baiba Vaivade ir aktīvi iesaistījusies Svētā Jēkaba katedrāles Adorācijas kapelas kalpošanā. Viņas dzīvē tāpat liela nozīme ir mākslai. Pēc studijām Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļā viņa papildina zināšanas Uzņēmuma vadības studiju programmā.

Savukārt Kristiānas Zvirbules dzīvē liela nozīme ir jauniešu kristīgajai nometenei “Oāze”, kurā pirmo reizi piedalījusies 2019. gada vasarā. Šobrīd viņa ir šīs nometnes komandas sastāvā, brīvprātīgi kalpojot. Viņa darbojas arī Katolis.jauniešiem komandā, citastarp iesaistoties brauciena uz PJD Lisabonā gatavošanā. “Mans mīļākais lūgšanas veids noteikti ir slavēšana, caur to ir tikusi pārveidota un dziedināta mana sirds, tāpēc esmu gatava slavēt un pateikties Dievam jebkurā laikā un vietā,” teic K. Zvirbule.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti