Nakts krustaceļš Baldonē jau rīt!

Jau rīt, 22. martā, Baldones apkārtnē norisināsies Nakts krustaceļš. Tā būs iespēja gan lūgties, gan arī sevi fiziski pārbaudīt, mācīties sadarboties ar savas komandas biedriem un meklēt katru Krustaceļa staciju jeb kontrolpunktu. Katrā kontrolpunktā kontrolpunkta pārstāvis pēc tam pasākuma dalībniekus mudinās turpināt ceļu, rosinot tajā pārdomāt svarīgus dzīves aspektus un ieraudzīt tos Jēzus gaismā.

25 garā distance sāksies Baldonē pie katoļu baznīcas un turpināsies Baldones apkārtnē, lai vēlāk noslēgtos baznīcā ar lūgšanu, slavēšanu, pielūgsimi. Salaspils draudzes prāvests Ilmārs Tolstovs, kurš ir iniciējis šo pasākumu Latvijā, norāda, ka Nakts krustaceļš ir piemērots jauniešiem, ģimenēm un ikvienam, kurš ir gatavs pārvarēt 25 kilometrus garu distanci. Lai piedalītos pasākumā, ir jāizveido komanda divu līdz piecu cilvēku sastāvā, un vienā komnadā ir jābūt vismaz vienai pilngadīgai personai. Pasākuma rīkotāji norāda, ka distances plānošanai un veikšanai noderēs kompass ar grādu iedaļām, ūdensizturīgs marķieris plānošanai un pierakstiem, lineāls, pulkstenis, sporta dzēriens, enerģētiska pārtika, laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un atstarojoši elementi.

Nakts Krustaceļa dalībnieki Baldonē aicināti ierasties 22. martā, sākot no pl. 19, lai līdz pl. 19.45 veiktu reģistrāciju, kas notiks pie Baldones luterāņu baznīcas. Krustaceļš sāksies pl. 20 pie Baldones katoļu baznīcas un noslēgsies pēc pusnakts ar apbalvošanu. Sākot no pl. 23 bazīcā būs iespēja pabūt klusumā un lūgšanā krusta klātbūtnē. Baznīca būs atvērta lūgšanai visu nakti.

Pasākuma organizētāji uzsver, ka svarīgākais ir piedalīties, un nav nepieciešams noiet visu distanci vai apmeklēt visus kontrolpunktus. Lai uzmundrinātu pasākuma dalībniekus, dažos kontrolpunktos, īpaši Krustaceļa noslēgumā būs iespēja saņemt ūdeni, karstu tēju un sasildīties. Ja kādam ceļā radīsies grūtības, būs iespēja sazvanīt Krustaceļa organizētājus, kas parūpēsies par dalībnieku nogādāšaunu atpakaļ.

Atgādinām, ka Nakts Krustaceļš Latvijā pirmo reizi tika organizēts aizvadītā gada Gavēnī. Toreiz tas norisinājās Siguldā Gaujas Nacionālā parka teritorijā un tajā piedalījās 29 dalībnieku komandas no dažādām Latvijas vietām un draudzēm. Ideju šāda Krustaceļa organizēšanai I. Tolstovs aizguvis no Polijas, kur jau vairāk nekā 20 gadus notiekot Gavēņa laika pasākums „Ekstremālais Krustaceļš“. Tā mērķauditorija ir jaunieši un pasākums notiekot pat līdz 24 stundu garumā, jo dažviet tā maršruts sasniedz pat 40 km garumu. Šī pasākuma mērķis ir padarīt Krustaceļa lūgšanu saistošu jauniešiem.

Šī gada Nakts Krustaceļu rīko Baldones katoļu un luterāņu draudze sadarbībā ar I. Tolstovu un dalība tajā ir par ziedojumiem, kurus var pārskaitīt kādas no draudzēm bankas kontā (Baldones Romas katoļu draudze, konta nr.: LV29UNLA0055002848370; Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Baldones draudze, konta nr.: LV81RIKO0000083423691).

Pasākuma rīkotāji aicina komandas pieteikties Nakts Krustaceļam ŠEIT. Pietiekšanās anketā dalībnieki var saņemt papildu informāciju gan par Krustaceļa norisi, gan arī praktiskus ieteikumus par to, kā pasākumam sagatavoties. Papildu jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar I. Tolstovu (priesteris.ilmars@gmail.com; 26382126).

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti