Latviski iznākusi Anrī Kafarela grāmata “Klātesme ar Dievu”

Izdevniecība “Dzīvības Straumes” lasītājiem piedāvāja jaunu grāmatu. Tā ir franču priestera un laulāto kustības “Dievmātes Komandas” dibinātāja Anrī Kafarela grāmata “Klātesme ar Dievu”. Lasītājiem latviešu valodā A. Kafarels jau ir pazīstams. Jo 21. gs. sākumā latviski tika izdota viņa grāmata “Vēstules par lūgšanu”. “Dzīvības Straumju” izdotajā grāmatā apkopotas simts vēstules. Tajās autors iepazīstina ar kluso jeb sirds lūgšanu, ar kuras palīdzību ikviens pakāpeniski var veidot tuvākas attiecības ar Dievu.

Par grāmatu tās autors raksta: “Vatikāna II koncils lajiem ir neatlaidīgi atgādinājis evaņģēlisko prasību pēc “klātbūtnes pasaulē”, taču ne mazāk enerģiski pamudinājis arī vispirms kļūt “klātesošiem Dievam”. Jo ko gan nozīmētu “klātbūtne pasaulē”, ja tās liecinieki nebūtu nodibinājuši tuvas attiecības ar to, par kuru jāliecina; kas gan būtu vēstneši, kuri neieklausītos tajā, kura vēsts viņiem jānodod tālāk; strādnieki, kuri neņemtu vērā meistara norādījumus? Klātesme ar Dievu īstenojas galvenokārt lūgšanā – es runāju par lūgšanu, kas ir vispirms pielūgsme un veltīšanās. Tāpēc ievadīt kristiešus lūgšanā un palīdzēt viņiem lūgties nekad nav bijis tik steidzami un svarīgi kā šajos laikos, kad viņi arvien skaidrāk apzinās savu apustulisko aicinājumu un šajā pasaulē veicamos pienākumus. Tomēr lai lasītājs pārtrauc lasīt brīdī, kad izjūt pamudinājumu iekšēji apklust. Vienīgais patiesais lūgšanas skolotājs ir Svētais Gars. Kad Viņš mūs aicina, pats atrazdamies mūsos, viss pārējais jāatstāj un jāieklausās Viņā.”

A.Kafarels dzimis 1903. gada 30. jūlijā Francijā, Lionā. 1930. gadā viņš tika iesvētīts par priesteri. Būdams pārliecināts, ka laulātajiem ir savas dzīves laikā jābūt patiesi laimīgiem, 1939. gada sākumā priesteris kopā ar četriem laulātiem pāriem izveidoja “Dievmātes komandas”. Šī kustība pēc Otrā pasaules kara sāka attīstīties arī citur, un šobrīd darbojas arī Latvijā. A. Kafarels miris 1996. gadā.

Viņš ir sarakstījis vairākas grāmatas, kas ir veltītas gan lūgšanai, gan arī laulāto dzīvei un mīlestībai.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti