Aglonā svētceļniekus un ticīgos uz svētkiem gaidīs jau no 11. augusta

Tuvojas 15. augusts, Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņešanas svētki, kuri īpaši svinīgi tiek atzīmēti Latvijas lielākajā svētvietā Aglonā. Taču kā katru gadu svētceļnieki un ticīgie svētvietā tiek gaidīti jau dažas dienas pirms svētkiem, lai katru dienu lūgtos kādā no piedāvātajiem nodomiem.

Tā 11. augustā Aglonā dievkalpojumu laikā tiks īpaši pieminēti visi slimnieki, 12. augusta lūgšanas būs veltītas ģimenēm, 13. augustā tiks aizlūgts par mieru, kā arī aicinājumiem uz priesterību, bet 14. augustā jau tiks svinēta svētā Meinarda, Latvijas apustuļa, svētki. Šajās dienās bazilikā un tās sakrālajā laukumā vairākas reizes dienā dažādi priesteri svinēs Svēto Misi, kā arī būs Rožukroņa un citas lūgšanas.

Šajās dienās Aglonā turpinās ienākt svētceļnieki, kas šajās dienās mēro ceļu uz svētvietu no dažādām Latvijas vietām. Viņiem veltīts dievkalpojums tradicionāli notiks 14. augusta pusdienlaikā. Dievkalpojumu vadīs Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis un tā laikā būs iespēja uzzināt, no kādām vietām Aglonā ienākuši svētceļnieki.

14. augusta vakarā pl. 18.30 ar vesperēm sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinībās. Vigīlijas Svēto Misi pl. 19 Aglonā svinēs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Pl. 22 bazilikas sakrālajā laukumā norisināsies tradicionālais Tautas krustaceļš, kuru šogad vadīs priesteri Staņislavs Prikulis un Juris Skutels. Svētku galvenais dievkalpojums tiks svinēts 15. augustā pl. 12. To vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Ar pilnu dievkalpojumu sarakstu Aglonā var iepazīties ŠEIT.

Svētku laikā bazilikas sakrālā laukuma labajā pusē būs izvietotas Baznīcas organizāciju un kopienu teltis, kurās būs iespēja iepazīt dažādas Baznīcas iniciatīvas, kā arī iegādāties garīga rakstura literatūru, pavadīt laiku sarunās, iesaistīties dažādās aktivitātēs. Savukārt Aglonas bazilikas kriptā 14. augustā pl. 15.15 uz katehēzi aicinās Rīgas Agustākais reliģijas zinātņu institūts. Šoreiz uzmanības centrā būs saruna par laiku kā Dieva dāvanu un uzdevumu.

14. un 15. augustā tiks norīkoti vilcienu reisi maršrutā Rīga – Aglona. No Rīgas uz Aglonu vilciens 14. augustā aties pl. 14.18, bet no Aglonas uz Rīgu – 15. augustā pl. 16.31. ŠEIT var iepazīties ar vilciena maršrutu un atiešanas laikiem no dažādām stacijām.

Tāpat no 13. līdz 15. augustam reģionālās nozīmes maršrutā nr. 7981 Rīga–Preiļi rīta reisi pl. 10.25 no Rīgas ir pagarināti līdz Aglonai, bet atpakaļ no Aglonas autobuss izbrauks pl. 16.30. Savukārt  vilcienam stacijā “Aglona” pieskaņoti divi reģionālo autobusu reisi: 14. augustā no Preiļiem uz Aglonu autobuss izbrauks pl. 17.35 un apstāsies arī stacijā “Aglona”, 15. augustā no Aglonas uz Preiļiem autobuss izbrauks pl. 15.50 un apstāsies arī stacijā “Aglona”.

14. augustā pl. 20 būs autobusu reiss Preiļi–Aglonas stacija–Aglona. 15. augustā pl. 01.00 un pl. 01.05. būs nakts autobusu reisi Aglona–Aglonas stacija–Preiļi. Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA “Tukuma auto”.

Tie, kuriem dažādu iemeslu dēļ nebūs iespējas piedalīties svētkos klātienē, varēs sekot līdzi svētku norisei ar mediju starpniecību. Tādu iespēju piedāvās, piemēram, Radio Marija Latvija, organizējot gan dievkalpojumu tiešraides, gan reportāžas no Aglonas.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti