Iznācis „Katoļu Baznīcas Vēstneša“ augusta numurs

Pēc vasaras atvaļinājuma šonedēļ iznācis žurnāla „Katoļu Baznīcas Vēstnesis“ augusta numurs. Numura tēma šoreiz ir miers. Redaktora slejā žurnāla redaktore Ingrīda Lisenkova raksta: „[…] tagad karš atkal ir piezadzies pavisam tuvu un vārds MIERS ieguvis citu skanējumu. Kā atjaunot mieru tur, kur notiek karš? Un kāds ir taisnīgs miers? Kā tikt galā ar savu iekšējo nemieru un vai vienmēr tas nes tikai ļaunu? Kā miers ir saistīts ar garīgo dzīvi?”

Numura tēmas ietvaros žurnālā var lasīt četrus apjomīgus materiālus. Vispirms priesteris Dmitrijs Artjomovs MIC skaidro, kāda pēdējā gadsimtā ir Svētā Krēsla mācība par mieru, un cenšas saprast, kāpēc pāvests Francisks par karu Ukrainā runā tā, kā runā. Rakstā “Kāpēc samierināšanās metodoloģija šodien nedarbojas?” var lasīt ukraiņu pedagoga, cilvēktiesību aktīvista un bijušā padomju disidenta, ilggadējā Ukrainas Katoļu universitātes Ļvivā prorektora Miroslava Marinoviča uzrunu, kas izskanēja konferencē “Reliģija, konflikts un izlīgums trauslajā pasaulē” (Religion, conflict and reconciliation in a fragile world). Konferenci 1. jūlijā rīkoja Liverpūles Hope universitātes Arhibīskapa Dezmonda Tutu Kara un miera studiju centrs. Uzrunā M.Marinovičs stāsta, kāpēc ukraiņi sāk apšaubīt izlīguma metodoloģiju, kas izstrādāta pēc Otrā pasaules kara.

Materiālā “Miers kā Svētā Gara dāvana” jezuītu tēvs Tadeušs Ciesļaks pievēršas iekšējama mieram kā spējai, kas palīdz pieņemt lēmumus. Savās pārdomās par šo Svētā Gara dāvanu raksta autors pievēršas un apraksta svētā Ignācija no Lojolas pieredzi. Savukārt numura tēmas rakstus noslēdz Evijas Puķes-Jansones raksts par trauksmi jeb nemiera izjūtu. Nemiera izjūtu viņa skata un skaidro caur eksistenciālās terapijas prizmu.

Ārpus numura tēmas žurnālā lasāmi vēl vairāki dažādu autori sagatavotie materiāli. Tā daudzu iecienītajā rubrikā “Mana draudze” šoreiz var iepazīt Barkavas draudzi, priesteris Guntars Skutels rubrikā “Latgales krucifiksi” raksta par Meierovas krustu, citās rubrikās lasītājiem sagatavoti vēl citi raksti. Tuvojoties mācību gada sākumam, šoreiz žurnālā arī aktuāla rubrika – “Izglītība”, kuras ietvaros var lasīt pat trīs rakstus. Viens ir par šī gada jūnijā notikušo semināru par katehēzes programmu piecus līdz vienpadsmit gadus veciem bērniem “Nāc un seko Man!”, kuru vadīja Dzīvības Mātes institūta (Notre- Dame de Vie, Francija) pārstāves. Otrs – par Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta sadarbībā ar Stjūbenvilas universitātes Katehētikas institūtu (ASV) piedāvāto mentora programmu, bet trešais par Labā Gana katehēzes attšitību Latvijā.

Žurnālu var iegādāties draudžu galdos kā arī abonēt “Latvijas Pasta” nodaļās. To iegādāties un iepazīties ar žurnāla komandu varēs arī “Vēstneša” teltī Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku laikā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti