Aglonas svētku noslēgumā bīskaps Bulis mudina lūgties par mieru

Šodien, 15. augustā, Aglonā noslēdzās Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki. Noslēdzoties svētku galvenajam dievkalpojumam, Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis klātesošos mudināja lūgties par mieru pie mums Latvijā un citur pasaulē.

Viņš sacīja, ka, lai lūgtos un izlūgtu mieru, ir nepieciešama stipra ticība, tāda ticība, kuru nebaidāmies atklāt citiem, lai mēs savā apkārtnē ieraudzītu, ka ticībā neesam vieni. “Tādai jābūt Latvijai – ticīgai – tad Dievs palīdzēs risināt arī citas problēmas,” sacīja bīskaps, papildinot, ka jālūdzas katru dienu, jo lūgšanas var panākt arī karu izbeigšanos.

Ticības stiprināšanas un lūgšanas skolā viņš mudināja kā paraugu un skolotāju ņemt Dievmāti, lai viņa mums izlūgtu spēju būt žēlsirdīgiem, līdzcilvēkus atbalstošiem.

Dievkalpojumā piedalījās tūkstošiem ticīgo, no kuriem daudzi ceķu uz Aglonu mēroja kājām, svētceļnieki no citām valstīm, Latvijas diecēžu bīskapi, garīdznieki, konsekrētās personas, kā arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, premjerministre Evika Siliņa, eksprezidenti Egils Levits un Raimonds Vējonis, kā arī pašvaldību vadītāji, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns un citi.

KABIA; Foto: pr.Juris Škapars

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti