Iespēja atbalstīt “Mieram tuvu” un iegādāties latviešu mākslinieku darbus

6. septembra vakarā Rīgā, Svētās Terēzes no Berna Jēzus draudzes namā norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušās “Mieram tuvu” labdarības izsoles noslēguma pasākums, kas tiek rīkots, lai atbalstītu “Mieram tuvu” Solidaritātes fondu. Šogad “Mieram tuvu” svin 25 gadu jubileju, tāpēc izsoles rīkotāji norāda, ka izsolē būs iespēja iegādāties īpaši plašu dažādu latviešu mākslinieku radīto mākslas darbu klāstu.

Kā jau ierasts, izsole jau ir sākusies tiešsaistē, kur ir apskatāmi arī visi mākslas darbi, tāpat no 30. augusta līdz pat 6. septembrim klātienē darbus būs iespēja apskatīt izstādē, kas tiks atvērta Bīskapa Sloskāna muzejā Rīgas Katoļu ģimnāzijas telpās Rīgā, O.Vācieša ielā 6.

Izstādē apskatāmi un izsolē piedalās šādi mākslinieki ar saviem darbiem: Anna Afanasjeva, Dina Ābele, Diāna Dimza-Dimme, Laura Feldberga, Mairita Folkmane, Ivo Folkmanis, Linda Freiberga, Ineta Freidenfelde, Elga Grīnvalde, Pāvels Hafizovs, Andra Otto-Hvoinska, Ilze Iltnere, Inga Jurova, Jānis Kalniņš, Vineta Kaulača, Valdis Krēsliņš, Ērika Kumerova, Silvija Meškone, Jana Mikosa, Aleksandrs Naumovs, Elmārs Orniņš, Ilze Pauliņa, Alberts Pauliņš, Baiba Pika, Rūta Poikāne, Kaspars Poikāns, Jānis Purcens, Agra Ritiņa, Ginta Stavrovska, Astrīda Patrīcija Stumbre, Māris Upzars un Zīle Ziemele. Ar māksliniekiem un viņu radītajiem darbiem “Mieram tuvu” katru dienu iepazīstina savā Facebook kontā.

Kā jau minēts, izsole tiešsaistē jau ir sākusies un interesentiem jau ir iespēja piedāvāt savu cenu par sev mīļāko mākslas darbu. Lai tiešsaistes izsolē piedalītos, ir nepieciešama iepriekšēja reģistrācija “Mieram tuvu” MĀJASLAPĀ. Tur ir atrodama informācija par izsoles norisi, kā arī reģistrācijas maksu. Tāpat ir nepieciešams reģistrēties, ja ir vēlēšanās piedalīties izsoles noslēguma pasākumā 6. septembrī. Šobrīd reģistrācijas klātienes pasākumam ir iespējama par 33 eiro, bet vēlāk reģistrācijas maksa būs augstāka.

12 mākslas darbi, kuriem 3. septembra vakarā tiks solīta augstākā cena, tiks izsolīti klātienē 6. septembrī, pārējiem mākslas darbiem solīšana noslēgsies internetā – arī izsoles noslēguma svētku laikā.

“Atgādinām, ka mākslas darba pirkums “Mieram tuvu” labdarības izsolē ir atbalsts izdevuma turpmākajai darbībai,” norāda izsoles rīkotāji. Solidaritātes fonda, kuram līdzekļi labdarības izsoles laikā tiek vākti, līdzekļi ir paredzēti, lai nodrošinātu bezmaksas “Mieram tuvu” cilvēkiem grūtībās – slimnīcās, krīzes centros, cietumos un citviet. Tie ir aptuveni 1000 “Mieram tuvu” eksemplāri” mēnesī.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti