Notiks A. Meņa 34. moceklības gadadienai veltīta konference

Šodien, 9. septembrī, aprit 34 gadi kopš tika nonāvēts Pareizticīgās baznīcas priesteris, teologs un moceklis Aleksandrs Meņs. Priestera 34. moceklības gadadienu pieminot, 11. septembrī Rīgā, Svētās Ģimenes mājā norisināsies starptautiska konference “Virspriestera Aleksandra Meņa (1935.-1990.) mantojums un izaicinājumi cilvēcei”.

Konferences programmā paredzēti četri priekšlasījumi, kā arī būs iespēja noskatīties dažādus videomateriālus un iepazīties ar 2024. gada almanahu “Kristietis/Христианос-XXXIII”.

Konferences laikā klātesošos uzrunās iepriekš minētā izdevuma galvenā redaktore un Aleksandra Meņa Starptautiskās labdarības biedrības vadītāja Natālija Boļšakova-Minčenko. Viņa uzstāsies ar priekšlasījumu “Humānistisko ideju un vērtību devalvācija”. Virspriesteris Igors Prekups no Igaunijas, kas ir Svētā Radoņežas Sergija draudzes pārzinis Paldiskos un filozofijas pasniedzējs uzstāsies ar uzrunu ““Jaunās Derības gara cilvēks”.

Konferencē piedalīsies arī Mihails Meņs. Viņš ir Aleksandra Meņa Starptautiskā labdarības fonda valdes priekšsēdētājs Telavivā Izraēlā. Viņš dalīsies šodienas pārdomās par tēmām, kas ietvertas A. Meņa rakstā “Demokrātija un pūlis”. Savukārt Dievmātes ikonas “Visu noskumušo iepriecinātāja” draudzes pārzinis Brešā, Itālijā virspriesteris, teologs, rakstnieks un tulkotājs Vladimirs Zeļinskis pievērsīsies vārdam kā misijai un klusēšanai kā pieredzei.

A.Meņs (1935 – 1990) tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem 20. gadsimta garīdzniekiem Austrumeiropas reģionā. Viņš ir sadarkstījis daudzus spilgtus manuskriptus par kristietības pamatiem un pasaules reliģiskās domas attīstību. Viņa sarakstītie darbi ir tulkoti arī latviešu valodā. Citastarp pirms trim gadiem tika izdota viņa grāmata “Cilvēka Dēls”, kas tapa praktisk visa A. Meņa mūža garumā.
Konference 11. septembrī sāksies pl. 17 Svētās Ģimenes mājā Rīgā, Klostera ielā 5.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti