Septembra Vēstnesī uzmanības centrā seksuālā audzināšana

Šonedēļ iznācis žurnāla „Katoļu Baznīcas Vēstnesis“ kārtējais numurs. Septembrī žurnāla uzmanības centrā ir seksuālā audzināšana. Šī tēm tiek šķetināta vairākos rakstos un sarunās.

„Seksuālā audzināšana, seksualitātes audzināšana, dzimumaudzināšana… visādi nosaukumi, bet lieta ir tik smalka, ka katram no tiem gribas piesieties un kaut ko aizrādīt. Seksuālā audzināšana – runa taču nav tikai par seksu? Seksualitātes audzināšana – vai vispār ir iespējams ieaudzināt seksualitāti? Dzimumaudzināšana – vai atkal būs runa par dzimumiem? Kā lai atrod īsto vārdu tam, ka ar bērniem, pusaudžiem, jauniešiem un arī pieaugušajiem runā par seksuālu tuvību, Dieva dāvanu, kas pāri satuvina, vieno, un aktu, kurā ienāk jauna dzīvība… prokreācija… creatio… radīšana… līdzdalība Dieva radīšanas plānā,” pārdomās par numura tēmu redaktora slejā dalās žurnāla redaktore Ingrīda Lisenkova.

Numura tēmas ietvaros lasītājiem tiek piedāvāta saruna ar psiholoģi un interaktīvas programmas pusaugu meitenēm “Cikla šovs” vadītāju Diānu Feldmani, kura stāsta gan par iepriekš minēto programmu, gan dalās savā pieredzē un zināšanās par bērnu seksuālo audzināšanu. Latvijas Universitātes vadošais pētnieks, projekta projekta “Vērtībās balstītas ģimenes pratības un seksuālās izglītības veicināšana Latvijas izglītības sistēmā” īstenotājs Manuels Hoakins Fernandess-Gonsaless iepazīstina ar šī projekta būtību. Numura tēmas ietvaros ir iespēja lasīt arī priestera Pētera Skudras materiālu par pāvestu mācību saistībā ar seksualitāti, kā arī Sandra Florena apkopoto materiālu par kontracepcijas izvērtējumu no morālā viedokļa.

Kā parasti izdevumā bez numura tēmas ir vēl vairākas rubrikas. Tajās var lasīt Daces Stirānes reportāžu no Kolkas draudzes, Ilzes Heinas materiālu par ērģelnieku un latviešu liturģiskās mūzikas “tēvu” Mamertu Celminski, Pētera Bankovska apskatu par grāmatām “Cilvēks nav sala” un Upes sniegs”, Daigas Kažes sagatavoto stāstu un uzdevumus bērniem, kā arī vēl citu autoru sagatavotos rakstus.

Izdevumu meklē draudžu grāmatu galdos vai abonē Latvijas Pasta nodaļās!

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti