Oktobra sākumā seminārs par pastorālā darba problēmām klātienē un attālināti

Pirmo reizi pēc ilgāka laika Pastorālās aprūpes profesionāļu asociācija (PAPA) piedāvās klātienes semināru, kura uzmabības centrā šoreiz jautājums par Baznīcā aktuālo pastorālā darba problēmu sociālajiem, psiholoģiskajiem un teoloģiski pastorālajiem faktoriem.

Seminārs „Kas mums Baznīcā sāp? Aktuālo pastorālo problēmu teoloģiskie un psiholoģiskie aspekti”, kas norisināsies 10. oktobrī, notiks divās daļās. Vispirms lektori – tēvs Dmitrijs Artjomovs MIC, Dr. theol., māsa Sofija Ošmjanska, Dr. theol. un Santa Purmale, Bc. rel., Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta (RARZI) maģistrante piedāvās savu skatījumu uz Baznīcā aktuālo pastorālā darba problēmu, piemēram, aktīvo draudzes locekļu skaita sarukšana, pastorālā darba veicēju izdegšana, jauniešu trūkums Baznīcā, aicinājumu krīze, laulību iziršana u.c, sociālajiem, psiholoģiskajiem un teoloģiski pastorālajiem faktoriem. Otrajā daļā norisināsies grupu darbs, kura laikā semināra dalībnieki varēs dalīties savā pieredzē un meklēt teoloģiskos, psiholoģiskos un sociālos resursus integrējošas pieejas sarežģīto pastorālo jautājumu risināšanai.

Diskusiju vadīs priesteris Pēteris Skudra,Bc. theol., RARZI maģistrants un psiholoģe Ingrīda Trups-Kalne, Dr. psych.. Savukārt grupu darbu vadīs Daina Žurilo, Mg. psych. un māsa Emanuela Ceple SJE, Lic. theol..

Seminārs būs tālākizglītības iespēja pastorālā darba veicējiem, garīdzniekiem, psihiskās veselības aprūpes un sociālās jomas profesionāļiem, kā arī citiem klausītājiem, kuriem interesē teoloģijas un psiholoģijas starpdisciplinārā dialoga jautājumi. Kā arī tā laikā būs iespēja iepazīties ar PAPA un tās darbību. Par semināra muzikālo daļu rūpēsies tenors Juris Vizbulis un pianists Toms Juhņevičs.

Tāpat, pateicoties sadarbībai ar “EWTN Latvija”, būs iespēja piedalīties pasākumā attālināti vai arī saņemt pasākuma ierakstu. Piedaloties attālināti, dalībnieki varēs uzdodot jautājumus paneļdiskusijas lektoriem un piedalīties darba grupā, kā arī saņemt tālākizglītības kursu apliecību.

Lai piedalītos pasākumā, ir jāpiesakās elektroniski ŠEIT. Dalība seminārā būs par maksu, kas jāpārskaita asociācijas kontā. Piesakoties līdz 1. oktobrim asociācijas biedriem būs jāmaksā 20 eiro, citiem interesentiem – 25 eiro. Pēc 1.oktobra dalības maksa attiecīgi pieaugs līdz 25 eiro un 30 eiro. Maksājot semināra dienā, ieejas maksa būs 35 eiro.

Savukārt, piedaloties attālināti, līdz 1.oktobrim dalības maksa ir 28 eiro, bet pēc tam – 30 eiro. Pasākuma ierakstu varēs iegādāties apr 20 eiro.

Seminārs 10. oktobrī norisināsies no pl. 17 līdz 21 Rīgas Svētās Terēzes no Bērna Jēzus draudzes mājā Rīgā, O. Vācieša ielā 6.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti