Pāvests izsludina kārtējo lūgšanu dienu par mieru pasaulē

Pirms gada, 2023. gada 7. oktobrī, notika teroristu grupējuma “Hamās” uzbrukums Izraēlai no Gazas joslas. Starp Izraēlu un Palestīnu pastāvīgi ir bijušas saspīlētas attiecības, tostarp ir uzliesmojuši arī bruņoti konflikti. Taču šis konflikts draud izvērsties plašākā Tuvo Austrumu konfliktā, jo jau tagad taja iesaistītas vēl citas valstis.

Pieminot šo gadadienu, pāvests Francisks šī gada 7. oktobri ir izsludinājis par kārtējo lūgšanu un gavēņa dienu par mieru pasaulē. Viņa aicinājumsir lūgt par mieru gan Svētajā Zemē un Tuvajos Austrumos, gan Ukrainā, gan visur citur, kurš šobrīd cilvēki cieš no kara šausmām.

Par savu lēmumu pāvests paziņoja Bīskapu sinodes Ģenerālās asamblejas atklāšanas Svētājā Misē 2. oktobrī. Sava spediķa noslēgumā viņš pievērsās “mūsu vēstures dramatiskajai stundai, kurā kara vēji un vardarbības uguns posta veselas tautas un valstis”. Viņš paziņoja par lūgšanu dienu, kā arī to, ka 6. oktobrī dosies uz Svētās Marijas Madžores baziliku Romā, lai tur lūgtos Rožukroni, tādā veidā caur Dievmātes aizbildniecību izlūdzot miera dāvanu. Pāvests aicināja arī citus pievienoties šai lūgšanai.

Pāvests Fancisks jau vairākkārt ir aicinājis ticīgos uz tādām lūgšanu un gavēņa dienām, lai izlūgtu pasaulei mieru.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti