Kristīgie mediķi aicina uz konferenci „Vīrietis un sieviete“

26. oktobrī Rīgā notiks konference „Vīrietis un sieviete“, informē Kristīgo mediķu biedrība. Konferences ietvaros notiks arī Renē Ekošārā grāmatas “Vīrietis un sieviete – ko mums saka neirozinātne” latviešu izdevuma prezentācija.

Konferencē “Vīrietis un sieviete” uzstāsies divi ārzemju lektori no Francijas: profesors ārsts epidemiologs, reproduktīvās bioloģijas speciālists un emeritētais profesors Kloda Bernāra universitātē Lionā R. Ekošārs un viņa sieva Izabella Ekošāre, kas ir ārste, dabīgās ģimenes plānošanas instruktore un domnīcas “Les Cigognes” līdzdibinātāja, kas pēta dabisko metožu antropoloģiskos pamatus. Tāpat klātesošos uzrunās uzņēmējs, skolotājs, raidījuma “Vīri runā” autors un satura veidotājs, Latvijas Vīru biedrības vadītājs un dažādu kristīgo konferenču un Bībeles skolu līdzorganizētājs Andars Ignacs no Latvijas. Konferencē lektori caurvīs tēmas par vīrieti un sievieti, sākot no sadzīviskajiem aspektiem līdz pat neirozinātnes atzinumiem. Iegūtās zināšanas klātesošajiem palīdzēs vēl labāk izprast sevi, pretējo dzimumu un novērtēt atšķirīguma bagātību, norāda Mediķu biedrībā.

Pēc uzrunām tiks prezentēta latviešu valodā iztulkotā R.Ekošāra grāmata. Grāmata sagatavota izdošanai latviešu valodā, jo pēc tam, kad R. Ekošārs šī gada pirmajā pusē uzstājās konferencē “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”, viņa lekcija par vīrišķību un sievišķību no neirozinātnes skatu punkta iedvesmoja daudzus klausītājus. Grāmata būs lielisks palīgs gan skolotājiem, gan vecākiem, lai izprastu bērnus un jauniešus, gan laulātajiem, lai pieņemtu un saprastu viens otra atšķirības, gan jauniešiem, lai izprastu savu fizioloģiju. Tas ir vērtīgs materiāls ikvienam, kas vēlas iepazīt vairāk un attīstīt savu vīrišķību vai sievišķību.

Grāmatu tulkoja Silvita Kravale, izdeva izdevniecība “Parakletos”. Šobrīd vēl ir iespējams grāmatu iegādāties biedrības mājaslapā par amazinātu cenu. Konferences dienā tā maksās vairāk. 

Konference 26. oktobrī no pl. 9.30 norisināsies Rīgā, Mazajā pils ielā 2. Tai varēs pievienoties arī attālināti (Zoom links tiks nosūtīts uz e-pastu pirms konferences). Pieteikties konferencei un iegādāties biļeti var biedrības MĀJASLAPĀ.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti