PJD: sadarbība ar ebrejiem un musulmaņiem

Gatavojoties Pasaules Jauniešu dienām Sidnejā, pasākuma organizatori tikās ar Austrālijas ebreju kopienas 15 vadītājiem, lai tādā veidā veicinātu ar šo kopienu ciešāku sadarbību. Pasaules Jauniešu dienas ir vienreizēja iespēja, lai atjaunotu ticības dzīves dažādos aspektus – norādīja šī grandiozā notikuma koordinators, Sidnejas bīskaps Antonijs Fišers. „Lai gan Jauniešu dienas ir katoļu Baznīcas rīkots pasākums, tās vienmēr ir atstājušas nozīmīgu pozitīvu iespaidu uz visām reliģijām”, viņš piebilda.

Jūdu kopienas vadītājiem tika lūgts iepazīstināt savus ticīgos ar pasākumu programmu un mazināt jebkāda veida neizpratni attiecībā uz Jauniešu dienām. Bez tam viņiem tiek piedāvāts piedalīties starpreliģiskajā forumā. Jauno kristiešu tikšanās paver vienlaikus iespēju veicināt starpreliģiju dialogu un atjaunoties garīgi visiem labas gribas cilvēkiem. Bīskaps pasvītroja, ka jaunieši vēlas, lai dažādo reliģiju starpā – sevišķi, starp kristiešiem, jūdiem un musulmaņiem – veidotos ciešākas miera, savstarpējas sapratnes un sadarbības saites.

“Mums katram ar steigu jāieklausās miera vēstījumā”, mudināja bīskaps. Organizatori paredz, ka Pasaules Jauniešu dienās piedalīsies vairāk nekā 500 tūkstoši personu no visiem pieciem kontinentiem. Atgādināsim, ka tikšanās norisināsies 2008. gadā no 15. līdz 20. jūlijam Sidnejā.

LRKBIC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti