ES un Latvijas augstas amatpersonas Latvijas Universitātē diskutēs par Lisabonas līgumu

15. februārī Latvijas Universitātē pulcēsies Eiropas Savienības un Latvijas valsts augstas amatpersonas, lai piedalītos konferencē „Lisabonas līgums – kā tas mūs ietekmēs?”. Konferenci Latvijas vizītes ietvaros apmeklēs arī Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barozu.

Konference norisināsies piektdien, 15. februārī, plkst. 10.00 – 12.30, Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Konferencē uzrunas teiks un diskusijā piedalīsies Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, valsts prezidents Valdis Zatlers, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, EP pārstāvji Enrike Barons-Krespo un Guntars Krasts un bijusī valsts prezidente, Latvijas Universitātes Goda doktore prof. Vaira Vīķe-Freiberga.

Konferences „Lisabonas līgums – kā tas mūs ietekmēs?” mērķis ir iesaistīt sabiedrības pilsoniski aktīvo daļu diskusijā par Lisabonas līgumu un tā nozīmi Latvijas politikā, kā arī aktualizēt un parādīt atšķirīgus skatījumus uz Eiropas Savienības politikas nozīmi Latvijā Lisabonas līgumu kontekstā. Uz konferenci un tās ietvaros notiekošo diskusiju aicināti Latvijas valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, eksperti, diplomātiskā korpusa pārstāvji, mācību iestāžu rektori, mācībspēki un studenti.

Šogad ES dalībvalstīs tiek veikta Lisabonas (t.s.Reformu) līguma ratifikācija, lai tas varētu stāties spēkā noteiktajā laikā – nākamā gada 1.janvārī. Līgumu parakstīja 2007. gada 13. decembrī, un tas paredz kopējas ES ārpolitikas izstrādi un īstenošanu, kas ļaus ES būt par pasaules mēroga partneri ārpuskopienas valstīm un starptautiskām organizācijām; ikvienam ES pilsonim saprotamākas un pieņemamākas ES politikas īstenošanu, kopēju krīzes risinājumu un drošības nodrošināšanas stratēģiju izstrādi un īstenošanu, kā arī Eiropas Parlamenta ietekmes palielināšanos un skaidrāku institucionālo kompetenču sadalījumu.

Konferenci organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, LR Ārlietu ministrija un Eiropas Savienības informācijas aģentūra.

LU Preses Centrs
http://www.lu.lv/laikraksts/zinas/897/index.html

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti