Benedikts XVI par Izlīgšanas sakramenta nozīmi

Izlīgšanas sakraments ir žēlsirdīgā Dieva personiskā tikšanās ar grēcinieku, kas lūdz piedošanu. Caur grēksūdzi mēs saņemam patiesu prieku, kas ir Svētā Gara dāvana. Par to pāvests runāja gandares dievkalpojumā. 13. marta pēcpusdienā sv. Pētera bazilikā sapulcējās Romas diecēzes jaunieši, lai caur kopīgu lūgšanu un Izlīgšanas sakramentu garīgi sagatavotos Pasaules Jauniešu dienu svinībām, kas tiks atzīmētas Pūpolu svētdienā. Gandares dievkalpojuma kulminācija bija individuālā grēksūdze. Starp bikstēviem – jau otro gadu pēc kārtas – bija arī Benedikts XVI. Viņš uzklausīja dažu jauno kristiešu grēksūdzi.

Citējot savu encikliku „Deus caritas est”, pāvests skaidroja, ka „kristieša dzīve sākas no tikšanās ar dzīvu Personu – Jēzu Kristu, kurš dzīvei dāvā jaunu perspektīvu un virzienu. Šāda tikšanās notiks tad, kad atvērsim sirdis Dievam, pazemīgi atzīstot savus grēkus” – skaidroja pāvests. Pateicoties Svētā Gara darbībai un Baznīcas kalpojumam, mēs saņemam piedošanu. Svētā Gara klātbūtne cilvēkā ārēji nav redzama, taču tā izmaina un atjauno tā iekšējo dzīvi. Apzinoties, ka esam „Svētā Gara svētnīca”, Benedikts XVI aicināja jauniešus būt paklausīgiem Dieva ieteikumiem, dot konkrētu ieguldījumu valstības veidošanā un atklāt savas dzīves aicinājumu. Šodienas pasaulei ir nepieciešami svēti priesteri un reliģiozo ordeņu locekļi. Ir nepieciešamas svētas kristīgās ģimenes. „Lai atklātu savu aicinājumu, ir vajadzīga gaisma. To var saņemt caur grēksūdzes sakramentu un bikstēvu padomiem”.

Liturģijas noslēgumā jaunieši procesijā nesa Pasaules Jauniešu krustu uz sv. Laurencija pastorālo centru, kas atrodas Paifera ielā, dažu soļu attālumā no sv. Pētera bazilikas. Starptautiskajā jauniešu centrā 13. marta vēlā vakarā Pontifikālās Laju padomes prezidents, kard. Staņislavs Rilko svinēja Euharistiju. Pēc tam līdz pat pusnaktij notika Vissvētākā Sakramenta adorācija. Arī šovakar jauniešu centrā notiks nakts lūgšanas. Tās vadīs Tezē kopienas brāļi.

LRKBIC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti