Jaunieši smēlušies Svētā Gara spēku, lai liecinātu

Ar interešu grupu darbu šodien beidzās IV Latvijas Jauniešu dienas Aglonā. Prieka, cerības un entuziasma pilni jaunieši jau rīt pēc Vissvētākās Jaunavas Marijas svētkiem atgriezīsies savās mājās un savās draudzēs.

Lielu interesi izraisīja bīskapu katehēzes vakar pēcpusdienā. Jaunieši aktīvi uzdeva sev interesējošus jautājumus. Tika apskatītas tādas tēmas kā uzvešanās Svētajā Misē, Svētās Komūnijas pieņemšana, grēksūdze, ģērbšanās, ejot uz baznīcu, lūgšanu uzklausīšana. Bīskaps Justs atraktīvi palīdzēja saprast ticības patiesības visjaunākajiem dalībniekiem līdz 14 gadu vecumam. Lai labāk ilustrētu bīskapu teikto, starp katehēzēm tika rādīti kristīgi skeči.

Vakara programmas laikā ārzemju viesi deva liecības par nepieciešamību un arī savu vēlmi evaņģelizēt. Savukārt svētceļnieki liecināja par piedzīvoto ceļā uz Aglonu: par jaunu atgriešanos pie Dieva, par vēlmi ikdienā dibināt vēl personīgākas attiecības ar Dievu. Programmas noslēgumā jaunieši atjaunoja savus kristību solījumus, kā arī simboliski aizdedzināja svecīti kā atsacīšanos no ļauna un no grēka. Jaunieši aizdegtās gaismiņas pakalnē pie trim krustiem izveidoja krusta formā.

Tā kā lielākā daļa jauniešu uz Aglonu nāca kājām kā svētceļnieki, šodien viņi piedalījās svētceļniekiem veltītajā Svētajā Misē. Ievadā katra no grupām dalījās ticības izaugsmes žēlastībā. Par to, cik daudz bija svētceļnieku grupu liecina tas, ka, kaut arī katra no grupām runāja tikai pāris minūtes, grupu prezentācijas aizņēma veselu stundu.

Kaut arī oficiālā Jauniešu dienu programma ir beigusies, visi klātesošie turpina aktīvi piedalīties Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas svētkos Aglonā.

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti