Ir iznācis CD “Bēru dzīdōjumi Latgalē”

Ar Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu ir izdots dubultdisks “Bēru dzīdōjumi Latgalē”. Psalmus iedziedājuši Aglonas bazilikas Kora skolas absolventi un audzēkņi. Ierakstā piedalījās tēvs Benedikts, priesteris Imants MIC.

Tuvinieka nāve ir laiks, kad apceram cilvēka aiziešanu, kad sāpēs sažņaudzas sirds, pietrūkst savu vārdu, un lūdzoties par mirušo, mēs uzrunājam Dievu psalmu vārdiem: pateicamies par labo,ko esam saņēmuši no aizgājēja, aizlūdzam par mirušā dvēseli, atvadāmies no viņa. Lūgšanā dzimst cerība uz Dieva apsolīto Mūžīgo dzīvi.

CD “Bēru dzīdōjumi Latgalē” ietver psalmu dziedājumus un lasījumus no Svētajiem Rakstiem. To var izmantot atvadoties no aizgājēja, gan vienkārši atskaņojot ierakstus, gan izmantojot kā fonu lasot psalmus no Lūgšanu grāmatas “Teicit Kungu”(242.- 281.lpp).

CD “Bēru dzīdōjumi Latgalē” ir turpinājums 2006. gadā ar VKK fonda atbalstu izdotajai grāmatai”Bēru psalmi Latgalē”. Kompaktdiska izdošanu finansiāli ir atbalstījuši: Preiļu rajona padome, Jānis Klaužs.
Ar šo CD Aglonas bazilikas Kora skola veic savu misiju – saglabāt un popularizēt Katoļu Baznīcas latgaliskās dziedāšanas tradīcijas.

Projekta mākslinieciskā vadītāja Ieva Lazdāne

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti