Domu sakopošanas un lūgšanas laiks žurnālistiem

No 18. līdz 20. martam norisināsies Mediju rekolekcijas, kurās aicināti piedalīties katoļu un citu konfesiju masu mediju darbinieki, kā arī sekulāros plašsaziņas līdzekļos strādājoši žurnālisti, kas vēlas Lielajā Gavēnī veltīt laiku garīgai domu sakopošanai un kopīgai lūgšanai.
Katoliskā Baznīca pēdējā gadsimta laikā daudzkārt ir uzsvērusi masu medijos strādājošo aicinājuma lielumu un morālo atbildību, ņemot vērā to, kāda ir plašsaziņas līdzekļu ietekme uz dažādu sabiedrības nostāju veidošanos. Jānis Pāvils II 1987. gadā rakstīja: „Šodien vēl vairāk nekā jebkad iepriekš žurnālista misija pieprasa profesionālo kompetenci un morālo atbildību. Tā kā tās rīcībā ir tik spēcīgi līdzekļi, tā var veidot cilvēku sirdsapziņā patiku pret labo. Var tajās ielikt Dieva izjūtu, ieaudzināt tikumus, stiprināt cerību, atdzīvināt jūtīgumu pret transcendentālām vērtībām. Jūsu darbs var apgaismot, vadīt un atbalstīt visu to, kas tik tiešām kalpo autentiskām un saskanīgām cilvēku attiecībām.”

Ņemot vērā uzticētā darba atbildību, Baznīca aicina žurnālistus steidzīgajā darba ritmā atlicināt laiku, kad pārdomāt ikdienas profesionālos izaicinājumus, pārrunāt tos lūgšanā ar Dievu un kopīgi aizlūgt gan par mediju jomā strādājošajiem kolēģiem, gan arī saviem lasītājiem, klausītājiem un skatītājiem. Būtiska ir arī kopienas izjūta, kas veidojas, kopīgi lūdzot un daloties pieredzē.
Mediju rekolekcijas Lielā Gavēņa laikā notiek jau vairākus gadus. Šogad tās vadīs priesteris Mečislavs Puzēvičs no Polijas, kurš ilgstoši kalpojis par Ļubļinas Metropolijas kūrijas un nesen mirušā Ļubļinas arhibīskapa Jozefa Žičinska preses sekretāru. Viņš arī pats strādā kā žurnālists – veido raidījumus „Radio Puls Lublin”. Bez tam ir atbildīgs par pastorālo darbu ar jauniešiem un ir iecienīts garīgais tēvs Ļubļinas ticīgo vidū.
Mediju rekolekcijas notiks J.Vaivoda rekolekciju mājā Dzintaros, Saules ielā 9. Sākums 18. martā plkst. 18, noslēgums – 20. marta pēcpusdienā. Dalības maksa 10 lati (tajā ietilpst ēdināšana un naktsmītnes). Tulkojums no poļu valodas tiks nodrošināts. Līdzi jāņem Svētie Raksti un guļammaiss. Ir iespējams piedalīties arī daļēji, piemēram, tikai vienu dienu.
Lūdzu pieteikties līdz 16. martam, zvanot (29444171) vai rakstot uz info@catholic.lv
LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti