Baltijas Jauniešu festivāls – evaņģelizācijas iespēja

2012. gada 9. jūnijā Arēnā Rīga notiks Baltijas Jauniešu festivāls, kuru rīko Baltijas valstu baznīcas sadarbībā ar Billija Grehema Evaņģēlisko asociāciju. Festivāla mērķis ir pasludināt Evaņģēlija vēsti Latvijas, Igaunijas un Lietuvas jauniešiem mūzikas koncerta ietvaros.
Atbalstu Baltijas Jauniešu festivālam ir paudis Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kurš aicina katoļu jauniešus iesaistīties tā organizēšanā kā brīvprātīgos, lai gūtu pieredzi šādu plaša mēroga ekumeniska evaņģelizācijas pasākuma rīkošanā, kā arī aicina uz festivālu ņemt līdzi savus neticīgos draugus, kas mīl mūsdienīgu mūziku. Pāvests Benedikts XVI savās uzrunās ļoti bieži piemin jauno evaņģelizāciju, kuru īstenot mēs visi esam aicināti, liecinot par ticību tiem cilvēkiem, kas nepazīst Dievu. Šāds festivāls, kurā dažādu konfesiju kristieši savu ticību apliecina gan caur mūsdienīgu mūziku, gan ar liecībām, kalpo kā viens no jaunās evaņģelizācijas veidiem.

Kā konkrēti iesaistīties Baltijas Jauniešu festivālā?
Vari pieteikties kā brīvprātīgais
Lai nodrošinātu veiksmīgu festivāla norisi, organizatori aicina komandai pievienoties arī katoļu brīvprātīgos. Palīdzība būs nepieciešama dažādu praktisku darbu veikšanā gan pirms festivāla, gan festivāla laikā – sagatavojot izdales materiālus, palīdzot festivāla tehniskajam dienestam, ierādot vietas un uzturot kārtību festivāla laikā, sinhroni tulkojot angļu – latviešu un angļu – lietuviešu valodās, kā arī kalpojot kā kristīgajiem padomdevējiem. Brīvprātīgie palīgi aicināti pieteikties Vidzemes katoļu jauniešu centrā. 
Padomdevēji tiks sagatavoti speciālos garīgās padomdošanas kursos. 23. – 24. martā Rīgā notiks Apmācības seminārs kursu vadītājiem, kas pēc tam garīgās padomdošanas kursus „FM419″ novadīs savās draudzēs aprīlī un maijā. Par kursu vadītājiem var būt gan draudžu vadītāji, gan ticīgie, kuri vēlas mācīties paši un apmācīt citus.
Lūgums pieteikties uz Apmācību semināru līdz 9. martam Vidzemes katoļu jauniešu centrā! Transporta izmaksas tiks segtas.
Slavēšanas un lūgšanu vakars
Lai gaidāmo festivālu uzticētu Dieva vadībai, ir paredzēti vairāki Lūgšanu vakari, kas notiks dažādu konfesiju dievnamos. 24. februārī draudzē „Cerība” (Rīgā, Nometņu ielā 31) notika pirmais Slavēšanas un lūgšanu vakars, kurā bija gan slavēšanas dziesmas, gan kopīgas lūgšanas par dažādām vajadzībām saistībā ar festivālu. 27. aprīlī, pl. 19.00, Lūgšanu vakars notiks Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē.
Organizatori aicina katru vakaru pl. 22.00 vienoties lūgšanā par jauniešiem, festivāla sagatavošanu un norisi.
Jauniešu semināri – Nāc un pieslēdzies!
10. martā pl. 15.00 draudzē „Prieka Vēsts” notiks jauniešu seminārs, kurā varēs iegūt informāciju par festivālu, kā arī piedalīties kopīgās lūgšanās, konkursos un sadraudzībā. Seminārā piedalīsies katoļu teoloģijas doktors Johanness Hartls no Augsburgas (Vācija), kurš šajā pilsētā kopā ar domubiedriem īsteno ilgi lolotu vīziju par Lūgšanu namu, kur 24 stundas diennaktī – 7 dienas nedēļā – 12 mēnešus gadā notiek lūgšanas un slavēšana.
Seminārā aicināti piedalīties visi Rīgas pilsētas katoļu draudžu jaunieši! No visām citām Rīgas arhidiecēzes katoļu draudzēm dalībai seminārā aicināti piedalīties jauniešu vadītāji kopā ar vēl 2 – 3 jauniešiem! (Jauniešiem, kas uz semināru Rīgā dosies no citām pilsētām, tiks segti ceļa izdevumi, uzrādot transporta biļetes un čekus par degvielas izmaksām.)
Semināra „Nāc un pieslēdzies!” dalībniekus lūdzam pieteikties Vidzemes katoļu jauniešu centrā!
Aicini draugus uz Baltijas Jauniešu festivālu!
Draudzēm ir iespējas saņemt īpašas kartiņas, kurās jaunieši aicināti ierakstīt savu draugu vārdus, par kuriem viņi apņemas lūgties, un kurus vēlētos aicināt uz festivālu.
Tāpat draudzēm ir iespēja pasūtīt autobusus, kas draudžu jauniešus ar viņu draugiem nogādās Arēnā Rīga no citām pilsētām.
Lai pieteiktos uz Garīgās padomdošanas apmācību semināru „FM419”, par brīvprātīgo vai lai piedalītos jauniešu seminārā „Nāc un pieslēdzies!”, kā arī lai saņemtu īpašās kartiņas, lūdzam sazināties ar Vidzemes katoļu jauniešu centru  pa tālr. 27499556 (Daina) vai rakstot uz e-pastu vkjcentrs@gmail.com.
Lai pasūtītu autobusu, lūdzam sazināties ar Vidzemes katoļu jauniešu centru pa tālr. 29795987 (Jānis) vai rakstot uz e-pastu vkjcentrs@gmail.com.
Baltijas Jauniešu festivāla mājas lapā www.byf2012.lv iespējams uzzināt vairāk par festivāla norisi un programmu, kā arī par mūziķiem, kas piedalīsies festivālā.
LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti