Svēta Jāzepa klosterī notika pirmais seminārs par draudzes darba vadību

“Tāpat arī ticība, ja tai nav darbu, tā pati par sevi ir nedzīva.” (Jk 2,17)
 
10. un 11. martā Rīgas Sv. Jāzepa klosterī pirmo reizi notika seminārs „Draudzes darba vadība: teorija un prakse” , ko vadīja Ziemeļreinas katoļu universitātes absolventi Konrāds Meijers un Matiass Heins.

Kā informē Matiass Heins, seminārā vispirms tika aplūkota situācija, kādā atrodas mūsdienu draudzes, ņemot vērā mūsu laikam raksturīgās iezīmes – postmodernismu, globalizāciju, plurālismu un sabiedrības daudzveidību un diskutēts, ko tās nozīmē draudzes darbā. Dalībnieki tika arī iepazīstināti ar draudzes definīcijām, ko formulējuši teologi. Otrajā dienā tika pārrunāta uz pieredzi balstītas izglītības loma draudzē. Dalībnieki arī dalījās par to, ko viņi zina par Latvijas Baznīcu, pārsprieda savu pieredzi saistībā ar Baznīcu un pārrunāja dažādas līdzdalības iespējas draudzē.

Semināra dalībniece Betānijas dominikāņu māsa Diāna Cērmane OP par tā norisi stāsta: „Divu dienu laikā iepazināmies ar draudzes teoloģiju, draudzes sociālajām sistēmām, Vatikāna II Koncila materiāliem un izteikumiem par draudžu darbu. Apskatījām Baznīcas lomu un tās iespējas sekulārajā pasaulē. Analizējām Baznīcas vadības struktūras un to sadarbību ar lajiem draudzēs. Pārrunājām grūtības un mēģinājām atrast to cēloni. Praktiskie vingrinājumi un spēles palīdzēja saprast, kā spējam formulēt domu, komunicēt ar grupu un saprast, kā tas ietekmē kopīgo darbu. Lūdzāmies Laudes un Vesperes, apzinoties lūgšanas un kalpošanas vienotību.”

Nākamais seminārs „Laju kalpošana draudzē: teorija un prakse” notiks 28. un 29. aprīlī. Vadītāji: Konrāds Meijers un Matiass Heins, Ziemeļreinas katoļu universitātes absolventi. Pieteikties līdz 26. aprīlim pa tālr. 26177063 vai rakstot uz e-pastu: noela_op@yahoo.de. Lūgums pieteikumā norādīt kalpošanas esošo vai vēlamo nozari.

LRKB IC 

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti