Lieldienās Iļģuciema sieviešu cietumā pirmo reizi notiks adorācija

8. aprīlī, Kristus Augšāmcelšanās svētkos, Iļģuciema sieviešu cietumā Svēto Misi svinēs Rīgas Svētā Jāzepa draudzes prāvests Jaroslavs Nendza. Jau 17 gadus šīs draudzes priesteri cietumā sniedz garīgos pakalpojumus, taču šī būs pirmā reize, kad pirms Svētās Mises notiks arī Vissvētākā Sakramenta adorācija, ko vadīs Svētā Jāzepa Betānijas dominikāņu klostera māsa Diāna Cērmane.

Svētkus ar dziedājumiem kuplinās dominikāņu māsas Nelli Tatkova un Vita Zviedrāne, kā arī klostera draudzes locekļi -Terēze Karpinska, Anna Karpinska un Francisks Karpinskis. Adorācijas un Svētās Mises laikā muzicēs pastāvīgās mūzikas terapijas pasniedzējas Iļģuciema cietumā – Inese Lipsta un Eva Indriksone. Par ģitārspēles un perkursiju skanējumu rūpēsies viesstudenti no Vācijas – Konrāds Meiers un Matiass Hains. Līdzi dziedās vietējais notiesāto draudzes koris.

Paredzēts, ka svētkos piedalīsies dažādu konfesiju 80 – 100 ticīgās, tai skaitā ap 60 katoļticīgās sievietes. Trīs notiesātās ir sagatavotas Kristības sakramenta saņemšanai un Pirmajai Svētajai Komūnijai.

„Sieviešu sejas Svētās Mises laikā, lielā uzmanība, klusums un patiesā dievbijīgā cieņa pret notiekošo liecina, ka Dievs uzrunā katru no klātesošajām. Iedomājoties vien, ka Jēzus šoreiz no monstrances lūkosies uz atnākušajām Viņa augšāmcelšanās svētkos, apmīļos ar savu skatu katru no viņām īpaši, liek ticēt tam, ka tā būs liela dziedināšana,” stāsta Iļģuciema cietuma brīvprātīgā, katoļu baznīcas kapelāne Daina Strelēvica. „No to ticības, kas atnesīs šos svētkus cietumā, kā vienmēr lielā mērā būs atkarīga to ticība, kuri apmeklēs šo dievkalpojumu. Notiesātās apmeklē dažādu konfesiju evanģelizācijas pasākumus, un nekad nevar paredzēt, caur kuru evanģelizētāju, caur kuru pasākumu kādas pēkšņi ietic. Tas ir paša Dieva darbs. Lai tikai mēs katrs būtu godīgs un sirdskaidrs ierocis Viņa rokās!”

Daina Strelēvica, LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti