Dažādu valstu jaunieši par ticību vienā filmā

Opus Dei ir sagatavojusi video „Ticība 20 gados”, kuros jaunieši no dažādām valstīm stāsta par savu ticību. Opus Dei priesteris Alberto Sančes Leons, kurš patlaban dzīvo Rīgā, pastāstīja, ka tā ir dažu Opus Dei cilvēku iniciatīva Ticības gada ietvaros. Filmas režisors ir Huans Martins Ezrati, kurš parāda, kā jaunieši no dažādām valstīm izdzīvo ticību ikdienas dzīvē. Ievadā daži no tiem īsi paskaidro, ko nozīmē ticība viņiem, bet pēc tam seko vēl īsas filmiņas par dažādām tēmām.
Ideja par filmas veidošanu radās Jauniešu dienu laikā Madridē, kur Ezrati iespaidoja lielais klātesošo kristīgo jauniešu daudzums no dažādām pasaules valstīm. Ezrati vēlas, lai pēc filmas noskatīšanās katrs apzinās un iedziļinās savas rīcības dziļākajā jēgā. Režisors atsaucas uz svēto Hosemariju Eskrivu, kurš teica, ka jāiekur ugunskurs un jāizplata tālāk. Ezrati norāda: „Es vēlos, lai tas [ugunskurs] varētu izplatīties, lai aizvien vairāk cilvēku atrod savas dzīves jēgu kristietībā, Dievā un patiešām šie nedaudzie var pārvērsties daudzos un kļūt daudzi nedaudzie.”
Filmā piedalās jaunieši, kas sameklēti caur Opus Dei centru tīklu, bet ne visi ir Opus Dei jaunieši. Viņi pārstāv daudzas valstis: Itāliju, Spāniju, Argentīnu, Apvienoto Karalisti, Franciju, ASV un citas. Interneta vietnē: http://www.youtube.com/user/OpusDeiWorld video var apskatīt latviešu, norvēģu, krievu, portugāļu, itāļu, franču, vācu, spāņu, ķīniešu u.c. valodās. Tekstus latviešu valodā tulkoja Elvis Krumholcs.
LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti