Kristus dzimšanas novenna Rīgas ielās

Sagaidot Kristus dzimšanas svētkus, kustībai “Pro Sanctitate” radās doma tiem sagatavoties, deviņas dienas lūdzoties novennu – Rožukroņa priecīgo daļu un šādi meditējot par Kristus atnākšanu. Interesantākais ir tas, ka katru dienu lūgšana notika citā vietā – tur, kur pulcējas daudzi cilvēki.

Kā pastāstīja Apustuliskā Oblāte Rita Refalo no kustības „Pro Sancitate”, doma iziet ielās radās, atbildot uz pāvesta Franciska aicinājumu doties uz nomalēm un sludināt. Tas nozīmē iziet ārpus savas ierastās vides, ārpus baznīcas un būt ar cilvēkiem ielās, tur, kur viņi ir, skaidro Rita.

Novenna sākās svētdien, 15. decembrī, ar Rožukroņa lūgšanu Doma laukumā. Nākamajās dienās kustības pārstāvji lūdzās pie tirdzniecības centra Galerija “Centrs”, pie Latvijas Universitātes, pie Latvijas Nacionālā teātra, pie Saeimas, Rīgas Centrālās stacijas laukumā un citur, bet noslēdzās svētdien, 22. decembrī, Pils laukumā.

Apustuliskā Oblāte Liliane Bertrande sacīja, ka ļoti interesanti brīži novennas laikā bija Latvijas Universitātē, kur daži studenti pienāca un jautāja, kas te notiek. Tā bija iespēja pastāstīt studentiem par Ziemassvētku nozīmi un Jēzus Kristus gaidīšanu, kā arī uzdāvināt viņiem eņģeļus un Jēzus Bērnu. Arī Stacijas laukumā vairāki neticīgie pauda izbrīnu, jo neko tādu iepriekš nebija redzējuši.

Lūgšanā parasti piedalījās aptuveni četri, pieci cilvēki no kustības “Pro Santitate” un kustības draugi. Daži garāmgājēji apstājās, citi pauda izbrīnu, vēl citi vēlējās aprunāties un tas netika liegts. Tāpat garāmgājēji varēja saņemt nelielas dāvaniņas – eņģeļus un Bērnu Jēzu.

R. Refalo sacīja, ka tā ir iespēja redzēt ļoti dažādus cilvēkus, kas šai laikā vai nu steidz pirkt dāvanas, vai arī ir noskumuši, dzēruši utml., un lūgties par viņiem. Tāpat dažās reizēs pārsteidzoši bija tas, ka lūgšanas laikā lijis lietus, bet pēc tam tas mitējies. Pēc novennas kustība atzīst, ka noteikti tā tiks atkārtota arī nākamajā gadā.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti