Samuēla gads aicinājuma meklētājiem – jau devīto reizi!

Septembra izskaņā jau devīto gadu sāksies Samuēla gads, kuru Latvijā laikā no septembra līdz maijam jauniešiem piedāvā māsas kalpones. Samuēla gada mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 18 līdz 35 gadiem, kuri vēlas ieklausīties Dieva Vārdā un dzīvot saskaņā ar šo Vārdu savā dzīvē. Jaunieši tiekas vienu reizi mēnesī un cenšas izzināt savu aicinājumu dzīvei, kā arī sagatavoties svarīgu lēmumu pieņemšanai.

Kā pastāstīja māsa kalpone Inese Ieva Lietaviete, Samuēla gada aizsācējs un idejas autors ir Milānas kardināls Martīni, kurš 1987. gadā 100 jauniešiem piedāvāja garīgu ceļojumu ar mērķi atklāt viņu aicinājumu dzīvē, balstoties svētā Ignācija no Lojolas garīguma pieredzē. Māsa Inese par šo pieredzi uzzināja no Slovēnijas. Kā izrādās, līdzīgas grupas tiek veidotas daudzās valstīs, bet katrā vietā tām tomēr ir sava specifika. Aizvadīto astoņu gadu laikā Samuēla grupā Latvijā ir piedalījušies vairāk nekā 100 jaunieši.

Jaunieši, kas nolemj pievienoties Samuēla grupai, tiekas reizi mēnesī, un šajā laikā sava dzīves ceļa izzināšana notiek, pateicoties četriem balstiem: Dieva Vārdam, Euharistiskajai adorācijai, personīgai garīgai vadībai, kuru uzņemas priesteri un arī māsas, kā arī grupas jauniešu savstarpējam atbalstam un sarunām. Tāpat jaunieši apņemas visa gada laikā vairāk laika veltīt lūgšanai, kā arī ierobežot dažādu mediju izmantošanas laiku, lai vairāk ieklausītos Dievā. Vasaras mēnešos grupas tikšanās nenotiek, bet tiek izdzīvotas rekolekcijas, pēdējā tikšanās notiek rudenī, lai izvērtētu gūtos augļus.

Māsa Inese pauž prieku, ka grupai ik gadu pievienojas pa kādam jaunietim no citām konfesijām. Pērn tās bijušas divas luterāņu meitenes. Tāpat viņa priecājas, ka skaists Samuēla gada auglis ir jaunās ģimenes, kas ir nobriedušas lūgšanā, un mazie bērni jeb, viņas vārdiem sakot, „baby-Samueļi“. „Man pašai milzīgs prieks, ka dažiem jauniešiem šis gads izrādās tik mainošs un nozīmīgs,“ saka māsa. Piemēram, viena no Samuēla gada absolventēm nesen atsūtījusi māsai Inesei skaistu bildi un liecību par to, kā viņai pēc šī gada ir izveidojusies laulība un piedzimis dēls, kuru vecāki nolēmuši nosaukt par Samuēlu.

Šogad Samuēla gads sāksies 27. septembrī māsu kalpoņu klosterī Rīgā, Enkuru ielā 8. Tam pieteikties var līdz 21. septembrim, nosūtot aizpildītu anketu, kuru var atrast šeit, māsām kalponēm. Taču šogad divas nedēļas pirms Samuēla gada sākuma norisināsies arī kāds īpašs pasākums – „Franciskāniskais eksperiments“. Tā būs sava veida iesildīšanās Samuēla gadam. „Ja kādam ir šaubas, vai šāds gads ir priekš viņa, var izvēlēties nedēļas nogali, kuras laikā mēs savstarpēji iepazīsim viens otru un arī mācīsimies ieklausīties Dieva Vārdā ikdienas vidū. Tomēr nedēļas nogalē var piedalīties jebkurš jaunietis, tā tiešā veidā nav saistīta ar Samuēla gada programmu,“ aicina māsa Inese, norādot, ka pasākums notiks no 11. līdz 13. septembrim „Dimzēnos“, Jelgavas novadā. Pieteikšanās nedēļas nogalei, rakstot sms vai WhatsApp uz tālruņa numuru: 27868494. Informācija par pasākumiem atrodama arī katolis.lv notikumu kalendārā.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti