Jānis Meļņikovs: Cenšos saprast, kā lietas ap mani un manī ietekmē manu ticību, cerību, mīlestību

Katoļu baznīcas informācijas aģentūra (KABIA) ir sagatavojusi vienpadsmito projekta “Tiecības” video. Šajā materiālā par ticības nozīmi savā dzīvē stāsta jezuītu priesteris Jānis Meļņikovs.

Tēvs Jānis par savām ikdienas attiecībām ar Dievu saka: “Savas personiskās attiecības ar Dievu es veidoju uz tāda principa kā vērība jeb apzinātība. Vērība pret mani, pret to, kas notiek manā pasaulē, iekšējā pasaulē un arī ārējā pasaulē. Pret to, kā es iekšēji reaģēju uz dažādām lietām. Tad es to novēroju, cenšos saprast, no kurienes tas nāk un kāpēc tas kaut kādā veidā mani ir skāris un uz kurieni tas mani vada. Citiem vārdiem varētu teikt, cenšos saprast, kā apkārtējā pasaule, kā visas lietas, kas notiek ap mani un manī, ietekmē manu ticību, cerību, mīlestību. Vai šīs visas lietas kaut kādā veidā ļauj tām augt, pilnveidoties. Šo vērību es ikdienišķi mēģinu attīstīt caur refleksiju, lūgšanu un meditāciju uz Bībeles pamata.”

Sociālo mediju informatīvās kampaņas “Tiecības” mērķis ir aktualizēt sabiedrībā tēmu par ticības un garīguma nozīmi cilvēka dzīvē un rosināt atklātu diskusiju par Dieva jeb Augstāka spēka klātesamību un Viņa ietekmi uz cilvēka ikdienas gaitām. Projektu veido 12 video sērijas, kurās garīdznieki un sabiedrībā pazīstami cilvēki stāsta par savām attiecībām ar Dievu un ticības nozīmi viņu dzīvē.

Ja vēlies palīdzēt mums veicināt Latvijas garīgo atdzimšanu, tad atbalsti projekta “Tiecības”  īstenošanu Ziedot.katolis.lv!

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti

Mainījusies KABIA valde

Aprīļa beigās mainījusies Katoļu Baznīcas informācijas aģentūras valde. Par KABIA valdes priekšsēdētāju iecelts Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kurš šajā

Lasīt vairāk »