Ekumeniskais Krusta ceļš šogad Vecrīgā būs; atbalsti tā norisi ar ziedojumu!

Pēc divu gadu pārtraukuma Lielajā piektdienā, 15. aprīlī, no pl.10 līdz aptuveni pl.12:30 Vecrīgā norisināsies Ekumeniskais Krusta ceļš. Kā pasākuma moto šoreiz izvēlēti vārdi no Sālamana pamācībām: “Pāri visam, kas jāsargā, sargi savu sirdi, jo no turienes rosās dzīvība!” (4, 23) Tas ir “aicinājums mums kā sabiedrībai, gan personiski atjaunot iekšējo dzīvību un degsmi uz dzīvību, ko mums devis Dievs Tēvs – mūsu Radītājs,” norāda projekta autore Gunta Ziemele. Soreiz Krusta ceļā tā dalībnieki lūgsies par cilvēku atgriešanos pie Dieva, par mieru Latvijā, Ukrainā, Krievijā un visā pasaulē. Tiks pārdomāti iemesli cilvēciskajām ciešanām un ciešanām, ko piedzīvoja Kristus, kurš pie krusta atklāja visa ļaunuma seju.

Krusta ceļā kā parasti piedalīsies Latvijā pārstāvēto kristīgo konfesiju vadītāji – Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns -, garīdznieki un ticīgie. “Lūgšanu atmosfēru veidos mūziķi. Par Dieva darbiem un spēku savās dzīvēs dalīsies gan cilvēki no Latvijas, gan no Ukrainas. Plānots, ka gājienā piedalīsies un krustu nesīs Nacionālo bruņoto spēku karavīri, sabiedrotie un Zemessardzes pārstāvji,” norādīja G. Ziemele.

Taču, ņemot vērā, ka ilgu laiku nebija zināms, vai būs atļauta tik liela mēroga pulcēšanās, Krusta ceļa rīkotājiem nebija iespējas sagatavot finansējuma pietiekumu projekta īstenošanai. Krusta ceļa rīkotāji un konfesiju vadītāji aicina atbalstīt pasākuma norisi ar ziedojumu, lai gājiena laikā būtu iespējams nodrošināt labu dzirdamību. Apskaņošanas sistēmas nodrošināšanai kopumā ir nepieciešami 4000 eiro. Ziedojumus var pārskaitīt nodibinājumam “Vidzemes katoļu jauniešu centrs”, (Reģ. nr. 40008172046, Mazā Pils iela 2a, Rīga, LV – 1050) uz konta numuru: LV05UNLA0050016682724.

Tiem, kuriem nebūs iespējas Krusta ceļā piedalīties, tam varēs tiešraidē sekot līdzi Radio Marija Latvija un TV24, kā arī šo mediju FB kontos. Savukārt Latvijas Radio 1 Krusta ceļa ierakstu saīsinātā variantā pārraidīs no pl. 13 līdz pl. 13.55.

Krusta ceļa organizētāji par informatīvo atbalstu pateicas Radio Marija Latvija un katolis.lv.

Jautājumu un papildu informācijas gadījumā lūgums sazināties, rakstot uz e-pastu: krustacels@gmail.com. 

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti