Uz Adventa labdarības koncertu aicina „Schola Cantorum Vox Iubilantis“

Trešajā Adventa svētdienā, 11. decembrī, Krimuldas luterāņu baznīcā uz labdarības koncertu aicina Viduslaiku vokālās mūzikas ansamblis „Schola Cantorum Vox Iubilantis“, ziņo ansambļa vadītāja Laine Tabora un biedrība „Mākslas pieskāriens“.

Koncerts ar nosaukumu „Ave“ izskanēs a capella versijā, būs apcerīgs, aicinot klausītāju pārdomāt Kristus dzimšanas svētku gaidīšanu. „Koncertprogrammas nosaukumam izvēlētais atslēgvārds “Ave” atgādina par Bībelē aprakstīto eņģeļa Gabriela sveicienu Marijai, pasludinot, ka Viņa kļūs par Dieva Dēla māti. Kristīgajā tradīcijā Marija ir viena no Adventa laika centrālajām figūrām. Tas izteikti parādās plašajā viduslaiku sakrālās mūzikas repertuārā, kur Jaunavas Marijas, Dieva Dēla mātes tēls un sūtība tiek plaši kontemplēts,” raksta L. Tabora.

Koncertā skanēs gan vienbalsīgi gregoriskie korāļi, gan daudzbalsīgi skaņdarbi no vēlīno viduslaiku manuskriptiem, piemēram, “Las Huelgas, kas nāk no cisterciešu klostera Spānijas ziemeļos, “Llibre Vermell” no Monseratas klostera netālu no Barselonas, kā arī no Anglijas un Austrijas klosteriem.
Koncertprogramma izskanēs sveču gaismā, izgaismojot ziemas vakaru tumsu un mudinot klausītāju uz Ziemassvētku gaidīšanu.

“Schola Cantorum Vox Iubilantis” ir 2017. gadā dibināts sieviešu vokālās mūzikas ansamblis, kas izpilda gregorisko korāli, vēlīnos viduslaiku dziedājumus, agrīno daudzbalsību un laikmetīgo sakrālo mūziku. Ansambļa sastāvā ir profesionālas mūziķes: Laine Tabora, Dārta Treija, Aija Veismane – Garkeviča, Līga Džeriņa, Agnese Abramāne, Undīne Mazjūle un Inga Akmene.

Koncerta sākums paredzēts pl. 16. Ieeja koncertā ir par ziedojumiem, kas tisk izmantoti Ukrainas atbalstam.

KABIA; Foto: no ansambļa arhīva

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti