Aicina uz “Caritas Akadēmija” pasākumu Kuldīgā

Nodibinājums “Caritas Latvija” kopš aizvadītā gada janvāra organizē “Caritas Akadēmiju” – pasākumus, kuru mērķis ir attīstīt un atbalstīt “Caritas” draudzes grupas Latvijā. Šomēnes “Caritas Akademija” tikšanās norisināsies Kuldīgā.

Pasākums notiks 22. aprīlī un uz to aicināti brīvprātīgie un brīvprātīgā darba interesenti no Liepājas diecēzes un Rīgas arhidiecēzes. Pasākuma ietvaros pl. 11 paredzēta Svētā Mise Kuldīgas Svētās Trīsvienības draudzē, bet pēc tam pasākums tuspināsies Liepājas ielā 6, Kuldīgā, kur paredzētas prezentācijas par nodibinājumu “Caritas Latvija”, brīvprātīgā darba iespējām, kā arī liecības, labās prakses piemēri, kopīgas pusdienas, sadraudzība un ekskursija.

Kā informēja „Caritas Latvija” brīvprātīgo koordinatore Marija Diaza, šis būs jau trešais informatīvais pasākums par draudžu Caritas grupām projekta “Caritas Akadēmija” ietvaros. Līdz šim pasākumi notikuši Daugavpilī, Grašos un Skastkalnē, kur dažādās vietās tikās dažādu diecēžu brīvprātīgie un interesenti. Pasākumu laikā dalībnieki apguva jaunu motivāciju darboties žēlsirdības darbos, noslēgti trīs jauni līgumi par “Caritas” grupu darbību draudzēs, kā arī turpinās darbs ar vēl citām draudzēm, lai noslēgtu līgumus arī ar tām. Šobrīd grupas darbojas 18 draudzēs.

“Caritas Akadēmija” ir vācu katoļu dibinājuma “Bonifatiuswerk” finansiāli atbalstīts projekts, ko īsteno “Caritas Latvija” no šī gada janvāra. Projekta mērķi ir strukturēt jau paveikto brīvprātīgā darba jomā nodibinājumā un Latvijas katoļu baznīcas draudzēs, un nodrošināt pastāvīgas mācību un supervīzijas iespējas “Caritas Latvija” brīvprātīgajiem. Tas turpināsies līdz 2023. gada beigām. Dalība pasākumos ir bez maksas.

Lai piedalītos apmācībā, līdz 19. aprīlim ir jāazipilda anketa, kas pieejama ŠEIT.

Lai iegūtu papildu informāciju, lūgums zvanīt – 20516206 (Marija Diaza), 29178922 (Elita Zvejniece) vai rakstīt – marija.diaza@caritas.lv, elita.zvejniece@caritas.lv.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti