Caritas Akadēmija aicina uz Rēzekni

Aprīlī nodibinājums “Caritas Latvija” aicināja uz Caritas Akadēmiju Kuldīgā, kur tikās Liepājas diecēzes un Rīgas arhidiecēzes jau esošie “Caritas” brīvprātīgie un interesenti. Nākammēnes nodibinājums aicina uz otru Latvijas pusi – Rēzekni.

Tā būs jau otrā Caritas Akadēmijas tikšanās Rēzeknes-Aglonas diecēzē. Iepriekšējā notika Daugavpilī 2022. gada oktobrī. Ņemot vērā, ka līdz šim projekta ietvaros tikšanās jau notikušas visās Latvijas diecēzēs, Rēzeknē tiks sākts jauns apmācību cikls.

Tikšanās Rēzeknē notiks 10. jūnijā. Tā sāksies ar Svēto Misi Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē pl. 10, bet pēc tam Rēzeknes Katoļu vidusskolā turpināsies apmācību programma. Klātesošie tiks iepazīstināti ar “Caritas” vēsturi un identitāti, gūs idejas, kā veidot “Caritas” grupu draudzē, kā arī dzirdēs labās prakses piemērus un liecības. Lekcijas vadīs “Caritas Latvija” brīvprātīgā darba koordinatore Elita Zvejniece, nodibinājuma brīvprātīgā darba vadītāja Marija Diaza un Siguldas Jēzus Sirds draudzes prāvests Rihards Rasnacis. Apmācību noslēgumā būs ekskursija pa Rēzekni. Uz pasākumu aicināti tie, kas jau veic brīvprātīgo darbu draudžu Caritas grupās vai vēlas to darīt tuvākajā nākotnē.

Lai piedalītos pasākumā, līdz 4. jūnijam jāreģistrējas elektroniski ŠEIT.

Caritas Akadēmija ir vācu katoļu nodibinājuma “Bonifatiuswerk” atbalstīts projekts, ko īsteno “Caritas Latvija” no 2022. gada janvāra. Projekta mērķi ir strukturēt jau paveikto brīvprātīgā darba jomā nodibinājumā un Latvijas katoļu baznīcas draudzēs, un nodrošināt pastāvīgas mācību un supervīzijas iespējas “Caritas Latvija” brīvprātīgajiem. Apmācības būs bez maksas. 

KABIA


Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti