Latvijas grupa jau ceļā uz Lisabonu!

23. jūlijā agri no rīta pie Latvijas Zinātņu akadēmijās pulcējās 100 jaunieši, kuri sāka garo ceļu uz Pasaules Jauniešu dienām Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Latvijas grupas jaunieši brauc divos autobusos, kurus pavada priesteri Aivars Līcis un Arnis Maziļevskis, kā arī dominikāņu māsa Agnese Vrubļevska no Kuldīgas.

Latvijas grupā ir pārstāvētas Latvijas draudzes no visām četrām diecēzēm. Grupa ir ekumeniska, jo tajā ir ne tikai katoļu, bet arī luterāņu, baptistu, pareizticīgo un vasarsvētku draudžu pārstāvji.

Jaunieši pateicas visiem privātajiem ziedotājiem un uzņēmējiem, kas atbalstīja un turpina atbalstīt viņus ceļā uz Lisabonu. Līdz 19. jūlijam jauniešiem tika ziedoti 20828 eiro, no kuriem 8000 eiro bija vācu katoļu organizācijas “Bonifatiuswerk”, 5000 eiro – vācu katoļu organizācijas “Renovabis” ziedojums, bet vairāk nekā 3000 eiro tika saziedoti Radio Marija Latvija īpaši šim notikumam izveidotajā kontā. Pateicoties šiem ziedojumiem, tiek segti gan ceļa, gan nakšņošanas izdevumi, tiek segta dalības maksa tiem jauniešiem, kuriem pašiem savu līdzekļu pietrūka, kā arī citi izdevumi.

Jauniešus atbalsta izdevniecība “KALA Raksti”, kas katram jaunietim dāvāja augusta “Mieram Tuvu” izdevumu, zīmols “Selga” nodrošina saldumus ceļā, kompānija “Bunasta”- vēl citus našķus, bet SIA “Dubiki – desas. Jaunieši saka paldies uzņēmumiem “PS Gratias”, “PIPARMĒTRA”, “AMNIS”, “GUSTO”, “BAZNĪCAI.LV”, “IHTIS”, “maksimalists” par atbalstu, kā arī Marikai Zelčai-Čerānei par Ignācija no Lojolas grāmatas “Svētceļnieka piezīmes” dāvinājumu katram svētceļniekam.

Jauniešu ceļa gaitām, bet vēlāk viņu dalībai Pasaules Jauniešu dienās var sekot līdzi Facebook kontā “Pasaules Jauniešu dienas Lisabona 2023”.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti