Lūgšanu diena par mieru Svētajā Zemē

Šo otrdien, 17. oktobrī, Jeruzalemes latīņu patriarhs kardināls Pierbattista Pizzaballa aicina visas draudzes un reliģiskās kopienas uz gavēņa un lūgšanu dienu par mieru un izlīgšanu, īpašā veidā lūdzoties par mieru Svētajā Zemē. Vēstulē, kuru kardināls ir sagatavojis, aicinot uz lūgšanu un gavēņa dienu, viņš raksta: “Atkal mēs atrodamies politiskās un militārās krīzes vidū. Mēs pēkšņi esam iemesti bezprecedenta vardarbības jūrā. Naids, kuru diemžēl jau esam piedzīvojuši pārāk ilgi, pieaugs vēl vairāk, un tam sekojošā vardarbības spirāle radīs vēl lielāku postu. Šķiet, ka viss runā par nāvi. Tomēr šajā bēdu un satraukuma laikā mēs nevēlamies palikt bezpalīdzīgi. Mēs nevaram pieļaut, ka nāve un tās dzelonis (1. Kor. 15:55) ir vienīgais vārds, ko dzirdam.”

Viņš uzsver, ka lielo sāpju un satraukuma laikā “jūtam nepieciešamību lūgties, pievērst savas sirdis Dievam Tēvam. Tikai tā mēs varam smelties spēku un mieru, kas nepieciešams, lai izturētu šos grūtos laikus, vēršoties pie Viņa lūgšanā un aizlūgumā, lai lūgtu un piesauktu Dievu starp šīm mokām”.

P. Pizzaballa aicina, lai 17. oktobris būtu gavēņa, atturēšanās un lūgšanu diena, kuras laikā var organziēt adorāciju, Rožukroņa lūgšanu. “Tas ir veids, kā mēs visi sanākam kopā, neskatoties uz visu, un vienojamies lūgšanā, lai nodotu Dievam Tēvam mūsu slāpes pēc miera, taisnīguma un izlīguma,” vēstules tekstu noslēdz kardināls.

Jeruzalemes Svētā kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas vadītājs Jānis Smelters informē, ka lūgšanu akcija 17, oktobri notiks arī Rīgā. Šajā dienā pl. 19 Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā būs iespēja piedalīties Svētajā Misē un adorācijā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti