Lūgšanu nedēļu par kristiešu vienotību noslēgs ekumeniska lūgšana Alberta baznīcā

Šodien sākas Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību, kuras tēma šogadir Lūkasa evaņģēlija vārdi „Mīli Kungu, savu Dievu, (…) un savu tuvāko – kā sevi pašu.“ (Lk 10, 27).

Šīs nedēļas laikā draudzes tiek aicinātas un rīko dažādus pasākumus, lūgšanas un dievkalpojumus nodomā par kristiešu vienotību. Noslēdzoties šai nedēļai, 25. janvārī Rīgas Svētā Alberta baznīcā notiks ekumenisks lūgšanu vakars. Tajā tiksies dažādu konfesiju ticīgie un garīdznieki, lai kopā pielūgtu Dievu, Viņu slavētu, kā arī izteiktu savus lūgumus. Vakara gaitā izskanēs arī vairākas uzrunas. Pasākumā, kurš šāksies pl. 18, piedalīsies Latvijas Katoļu Baznīcas un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskapi, mācītāji un pārstāvji, Latvijas Baptistu draudžu savienības garīdznieki un pārstāvji, Armēņu baznīcas, Krievu un latviešu Vasarssvētku draudzes (Dzīvības avots un Labā vēsts), draudžu “Kristus pasaulei” un „Jaunā paaudze“ garīdznieki un pārstāvji.

Šī pasākuma pārraidi 25. janvārī pl. 18.30 nodrošinās Radio Marija Latvija, kurš Lūgšanu nedēļas par kristiešu vienotību laikā piedāvās arī citus ekumeniskus mirkļus. Klausītāijem no 19. līdz 25. janvārim ik dienu pl. 9 dienas katehēzes laikā būs iespēja noklausīties katehēzes par kristiešu vienotību kopā ar dažādiem mācītājiem, priesteriem un ekumenisko kustību pārstāvjiem. Katehēzei pl. 10 sekos lūgšana par vienotību.

Vienotības nedēļu radio 18. janvārī pl. 19 ievadīs ekumeniska dievkalpojuma tiešraide no Siguldas katoļu draudzes, kurā piedalīsies kristīgo konfesiju garīdznieki un Latvijas Bībeles biedrības pārstāvji. No šīs baznīcas dievkalpojums kristiešu vienotības nodomā tiks translēts arī 21. janvārī pl. 12. Šajā dienā pl. 15 būs dzirdama tiešraide no Salaspils baznīcas, kur norisināsies publisks disputs “Kā katoļu un luterāņu konfesija izprot Euharistiju / Svēto Vakarēdienu”.

Kopiena “Chemin Neuf” ziņo, ka kopienas pārstāvji no Burkinafaso ir sagatavojuši vairākus videoierakstus, kas būs pieejami katru rītu, lai palīdzētu ikvienam pārdomāt šai nedēļai piedāvāto tēmu un kopīgi lūgt. Ieraksti tiks publicēti kopienas Youtube un Facebook kontā. 

Mudinām Lūgšanu nedēļā par kristiešu vienotību katoļu draudzes lūgties par vienotību, kā arī tikties un aicināt ciemos citu konfesiju pārstāvjus. Kristiešu vienotības veicināšanas dikastērijs piedāvā lejuplādēt materiālu, ko šogad sagatavoja dažādu konfesiju kristieši no Burkinafaso. Šajā materiālā var atrast idejas un tekstus, lai organizētu ekumenisku dievkalpojumu savā dievnamā. Materiāls vairākās valodās pieejams ŠEIT.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti