Gavēņa laikā “Caritas Latvija” aicina ziedot vistrūcīgāko atbalstam

Sākoties Lielajam gavēnim, nodibinājums “Caritas Latvija” sāk ikgadējo Gavēņa ziedojumu akciju. Šogad akcijas ietvaros līdzekļi tiks vākti, lai izveidotu atbalsta centru vistrūcīgākajiem.

Nodibinājums ziņo, ka savā darbā bieži saskaras ar Latvijas iedzīvotājiem un no Ukrainas iebraukušajiem cilvēkiem, kas nonākuši trūkumā un grūtībās. “Tāpēc esam nolēmuši veidot “Caritas Latvija” Atbalsta centru vistrūcīgākajiem un tā mērķauditorija būs Latvijas trūcīgie iedzīvotāji, kuriem ir nepieciešama palīdzība. Tie bieži vien ir vecāka gadagājuma iedzīvotāji, kuri sastopas ar finansiālām grūtībām pensijas vecumā, īpaši sarežģīti apstākļi mēdz būt vientuļiem senioriem, jo viņiem var būt ierobežoti ienākumi un mazāk atbalsta no ģimenes vai tuviniekiem. Tāpat nabadzības un trūkuma riskam bieži vien ir pakļautas ģimenes, kurās viens pieaugušais uztur un audzina apgādībā esošus bērnus vai arī ģimenēs ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības. Šajās ģimenēs nabadzības risks ir palielināts, jo ir jānodrošina iztikas līdzekļi gan sev, gan bērniem, bieži vien ar ierobežotām darba iespējām. Atbalsta grupā var būt arī pilngadīgi bezdarbnieki, jo viņiem bieži trūkst pastāvīgu ienākumu vai darba iespēju. Visbeidzot Ukrainas civiliedzīvotāji, kas pārcēlušies uz Latviju kara apstākļu dēļ. Šī grupa cilvēku piedzīvojusi traģēdijas un nestabilu vidi savā dzimtenē un ir nākusi meklēt patvērumu Latvijā un saskaras ar dažādiem izaicinājumiem,” raksta “Caritas Latvija”.

Plānots, ka Atbalsta centrs taps Rīgā, Kalna ielā 3 un darbosies ilglaicīgi, lai atbalstītu pēc iespējas lielāku skaitu cilvēku. Tur cilvekiem tiks sniegta praktiska palīdzība pārtikas, humānās palīdzības un citu nepieciešamo preču veidā.

Centra izveidei kopumā būšot nepieciešami aptuveni 20 000 eiro. Plānots, ka tas sāks darboties jau šī gada pavasarī.

Ziedot centra izveidei var “Caritas Latvija” bankas kontā LV46HABA0551008657797 ar norādi “Ziedojums”.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti