In memoriam… Guna Pantele

Šī gada 9. februārī pēc cīņas ar ļaundabīgu slimību savās mājās Flortaunā, Pensilvānijas Štatā, ASV mūžībā devusies Guna Pantele, ziņo viņas tuvinieki. G. Pantele vairāk nekā 20 gadus dzīvoja ASV, kur pēdējos gadus bija atbildīga par mūziku Svētās Ženevjevas (Genovefas) draudzē Flortaunā, kā arī iesaistījās sadraudzībā ar latviešiem gan savā, gan citos ASV štatos.

G.Pantele dzimusi 1977. gadā Jelgavā. Septiņu gadu vecumā viņa sāka apgūt vijoles spēli, pusaudža vecumā dziedāja Jelgavas Svētās Annas baznīcas jauniešu korī. 16 gadu vecumā viņa tika uzaicināta svētceļojumā uz Aglonu, pēc kura viņa konvertējās Katoļu Baznīcā. Viņa iesaistījās draudzes dzīvē, kā arī kļuva par vienu no Jelgavas katedrāles jauniešu mūzikas grupas “Jaunākie Jēri” dibinātājām un dalībniecēm.

Pēc studiju beigšanas Latvijas Kultūras akadēmijā G. Pantele devās turpināt studijas ASV, kur Fordhamas Universitātē ieguva maģistra grādu reliģijas mācībā. Tur viņa iepazinās ar savu nākamo vīru Endrjū, ar kuru svinēja kāzas 2004. gadā. Abu ģimenē piedzima meita un dēls. Ģimenē liela nozīme bija mūzikai, kā arī latviskumam. Guna iemācīja saviem bērniem un vīram latviešu valodu, rūpējās par latvisko tradīciju izpošanu ģimenē, kā arī Ņūdžersijas latviešu biedrībā “Priedaine”.

Gunas vīra māte Betsija Pantele (Betsy Puntel) raksta, ka Gunas bēru Svētā Mise ir bijusi “patiesas ticības, cerības un mīlestības svinības” patiecībā par Gunas dzīvības dāvanu. Dievkalpojumā piedalījās arī viņas tuvinieku no Latvijas, kā arī skanēja dziesmas ieraksts latviešu valodā.

ŠEIT ir iespēja noskatīties G. Panteles bērnu dievkalpojumu.

Marta mēnesī izdevuma “Mieram Tuvu” rubrikā “Mēneša liecinieks” ir iespēja lasīt interviju ar Gunu.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti