Baznīcu naktī apmeklētājus gaidīs vairāk nekā 160 dievanmi

Jau šo sestdien, 1.jūnijā, visā Latvijā norisināsies Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu diena. Šogad pasākuma laikā būs iespēja apmeklēt vismaz 160 dažādu konfesiju baznīcas visā Latvijas teritorijā. Ka liecina pasākuma rīkotāju apkopotā informācija, vizvairāk atvērto baznīcu šogad būs Vidzemē, kur dalību Baznīcu naktī reģistrējušas 49 draudes, Pierīgā atvērtas būs 40 baznīcas, Kurzemē – 30, bet Zemgalē, Sēlijā un Latgalē kopā pasākumā piedalīsies vismaz 41 baznīca. Visas baznīcas var atrast vienotajā kartē, kas pieejama mājaslapā www.baznicunakts.lv.

Katra draudze ir parūpējusies par pasākuma programmu. Būs iespēja apskatīt dievnamus, vairākos norisināsies koncerti, izstādes, kā arī citas aktivitātes, tostarp arī ģimenēm un bērniem. Būs arī svētbrīži, laiks klusumam un lūgšanai. Tradicionāli vienojoša būs baznīcas zvanu zvanīšana, kas notiks trīs reizes dienā – pl. 12, pl. 18 un p. 22. Savukārt pl. 21 visi vienosies Tēvreizes lūgšanā un Latvijas himnā „Dievs, svētī Latviju”.

Ka iepriekš ziņots, Baznīcu nakts 1.jūnijā pl. 18 tiks atklāta Baltezera evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Atklāšanas notikumam varēs sekot līdzi Baznīcu nakts un Baltezera baznīcas Facebook kontā.

KABIA; Foto: Baznīcu nakts

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti