Augusta otrajā pusē notiks uzņemšana Garīgajā seminārā

Latvijas Starpdiecēžu augstākais garīgais seminārs informē, ka, kā ierasts, augusta otrajā pusē notiks jauno kandidātu uzņemšana seminārā. Tā ir iespēja katoļticīgajiem vīriešiem vai nu īstenot savu aicinājumu kļūt par garīdznieku, vai arī pārbaudīt savu aicinājumu uz priesterību.

Jauno kandidātu uzņemšana notiks 22. augustā pl. 9 semināra telpās Rīgā, Katoļu ielā 16. Pirms šī datuma interesentiem ir jāsazinās ar semināra vadību – Garīgā semināra rektoru priesteri Marcinu Vozņaku (tel. 29157984) vai arī vicerektoru priesteri Andžeju Lapinski (tel. 25964842). Tas ir nepieciešams, jo pirms uzņemšanas ir paredzētas individuālas pārrunas ar priesteri A. Lapinski.

Lai iestātos Garīgajā seminārā, ir nepieciešams semināra vadībai iesniegt vairākus dokumentus, piemēram, par iegūtu vidējo izglītību, kristības apliecības kopiju, četras pases izmēra fotogrāfijas, kā arī izziņu par veselības stāvokli. Tāpat kandidātiem jāsagatavo motivācijas vēstule un jāiesniedz savas draudzes prāvesta raksturojums par kandidātu.

Garīgajā seminārā šobrīd mācās astioņi studenti un trīs Redemtoris Mater semināra semināristi.

Priesteris A. Lapinskis mudina nebaidīties atklāt sevī aicinājumu. “Mūsdienu sabiedrībā ir ļoti nepieciešami priesteri, stipri vīrieši kuri vadīs Dieva tautu pa patiesības ceļu,” norāda Garīgā semināra vicerektors.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti