Jūnija Vēstnesis atgādina par nepieciešamību sportot un kustēties

Šonedēļ iznācis žurnāla „Katolu Baznīcas Vēstnesis“ jūnija numurs. Tajā šoreiz uzmanības centrā sports. Kāpēc sports ir būtisks, ko tas dod mūsu ķermenim? Vai arī sports mūsu dzīvē ir tikai izklaide pie TV ekrāna? Kā veicināt izpratni par sporta pozitīvo ietekmi? Par to šī mēneša Vēstnesī. Žurnāla redaktore Ingrīda Lisenkova norāda: „Man gribētos, ka līdzekļi no valsts budžeta tiktu novirzīti mazām iniciatīvām, kas bērnus pieradina kustēties, kas sportošanu visiem padara pievilcīgu, interesantu, aizraujošu. Paldies par skolu sporta laukumiem, kas Rīgas centrā ir pieejami arī kaimiņu māju iedzīvotājiem. Un tomēr gribētos vairāk. Gribētos, lai bērnudārzos ir sporta nodarbības kā norma, nevis papildu ekstra, ja vecākiem ir motivācija un nauda, ko piemaksāt. Gribētos, lai treniņi būtu bez maksas un, ja bez maksas, tad ar cieņpilnu attieksmi, nevis tādi, kur vecāki cits citu pabrīdina, lai tur bērnus neved, jo treneri ir vecā kaluma, t.i., kliedz un pazemo.”

Numura tēmas ietvaros priesteris, teologs un ārsts Andris Marija Jerumanis izskaidro saistību par ksutību un garīgo dzīvi. Fitnesa trenere un fiioterapeite Rudīte Skroderēna piedāvā padomus un ieteikumus, kā kustēties, vingrot, pareizi stāvēt un tupēt uz ceļiem. Rakstam ir pievienoti arī pieci vingrojumi tiem, kas bieži lūdzas uz ceļiem. Savukārt Rīga sKatoļu ģimnāzijas regbija komandas treneris Raimonds Rudzāts stāsta par savu pieredzi ģimnāzijā un motivāciju sagatavot jauno regbistu paaudzi. Priesteris Pēteris Skudra dalās pārdomās par to, kas Dievam kopīgs ar sportu. Savukārt sporta ēnas pusēm pievēršas Ilze Heina.

Ārpus numura tēmas žurnālā ir vēl vairāki raksti. Tā Dairis Mežvinskis iepazīstina ar Ticības mācības dikastērija izdoto deklarāciju “Dignitas Infinita”, kas aktualizē Baznīcas mācību par cilvēka cieņu. Žurnāls turpina iepazīstināt ar Bīskapu sinodes pārskatu – III nodaļu par saikņu un kopienas veidošanu. Dace Stirāne stāsta par piedzīvoto Tukuma draudzē, bet rubrikā “Kristietis biznesā” iespēja iepazīt Kuldīgas fizioterapeiti Mārīti Pipīti.

Iegādājoties jūnija Vēstnesi, lasiet šos un vēl citus rakstus. Nākamais žurnāla numurs iznāks augustā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti