Latviski iznākusi A.Kandjāra grāmata “Filemonam: Pārdomas par kristīgo brīvību”

Latviešu valodā iznākusi dominikāņu tēva Adriēna Kandjāra (Adrien Candiard) grāmata “Filemonam: Pārdomas par kristīgo brīvību”, ziņo izdevniecība “Dzīvības Straumes”. Grāmata franču valodā iznāca 2019.gadā un tajā pašā gadā tās autors Francijā par šo darbu saņēma literāro “Iekšējās brīvības balvu”.

Grāmatā tās autors cenšas parādīt, ka kristiešiem brīvība nav tik daudz atkarīga no tā, vai viņi pakļaujas burta priekšrakstiem, bet gan no tā, vai ieklausās Svētajā Garā. Pārdomas balstītas uz vairāku Evaņģēlija fragmentu pārdomām. Tās bagātina vienkārši piemēri, konkrēti notikumi un aizraujoši stāsti.
Grāmatas anotācijā lasām: “Vai dzīvot kā krietnam kristietim nozīmē burtiski ievērot desmit baušļus? Vai tas nozīmē ik svētdienu palūgt prāvestam pienākumu un aizliegumu sarakstu un akli tam sekot? Šķiet, būtu tik vienkārši pakļauties šīm morālajām pavēlēm, tomēr izrādās, ka ir ļoti grūti tās pielāgot dzīves sarežģītajiem apstākļiem!

Vienā no īsākajām un mazāk pazīstamajām Bībeles grāmatām, vēstulē, ko apustulis Pāvils raksta savam draugam Filemonam par kādu aizbēgušu vergu, viņš tomēr paver gluži citādu ceļu: īstas un prasīgas brīvības ceļu Svētā Gara vadībā. Verdzība gan ir ļaunums, bet Pāvils nepieprasa, lai Filemons nekavējoties atbrīvo visus savus vergus; viņa nolūks ir atstāt Filemonam brīvību izlemt par turpmāko rīcību pašam. Dodot mums tādu brīvību, Dievs ir uzņēmies risku.”

A.Kandjārs ir dzimis Parīzē, Francijā, 1982. gadā. Pēc vēstures un politikas zinātņu studijām viņš 2006. gadā pievienojās dominikāņu ordenim un šobrīd dzīvo Kairā, Ēģiptē, kur ir Dominkāņu Austrumu studiju institūta biedrs. Viņš ir ieguvis doktora grādu islāmoloģijā un viņa pētījumu uzmanības centrā ir klasiskā musulmaņu teoloģija un attiecības starp saprātu un atklāsmi islāmā. Savās publikācijās viņš pievēršas arī kristīgajam garīgumam. Vairākas viņa grāmatas ir tulkotas itāļu, holandiešu, spāņu, grieķu, arābu, poļu, rumāņu, poļu un čehu valodā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti