Rudenī latviešu valodā iznāks R.Ekošāra grāmata par sievišķību un vīrišķību

Kristīgo mediķu biedrība ziņo, ka šī gada rudenī iznāks profesora Renē Ekošāra grāmata „Vīrietis, sieviete – ko mums saka neirozinātne“. Biedrībā norāda, ka profesors šī gada februārī bija viens no lektoriem biedrības organizētajā konferencē „Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi“. „Viņa lekcija par vīrišķību un sievišķību no neirozinātnes skatu punkta iedvesmoja daudzus klausītājus, tāpēc nolēmām viņa grāmatu par šo tēmu izdot arī latviešu valodā,” grāmatas izdošanu komentē biedrībā.

Grāmatas anotācijā lasām, ka tās izaicinājums ir “izprast vīrišķo un sievišķo, uzlabot dialogu un attiecības starp vīriešiem un sievietēm”. Grāmatas autos, balstoties uz 500 atsaucēm neiropsiholoģijā un bioloģijā, skaidro, kā, sākot no ieņemšanas brīža, ķermeniski un psiholoģiski veidojas zēns vai meitene, kā arī kā veidojas viņu attieksme pret citiem un ārējo pasauli, minot arī traucējumus, kas var rasties seksuālās identitātes nostabilizēšanās procesā. Autors norāda uz ceļiem, kā izdzīvot sievietes un vīrieša attiecības kā harmonisku savstarpēju papildināšanos.

Grāmata būs lielisks palīgs gan skolotājiem, gan vecākiem, lai izprastu bērnus un jauniešus, gan laulātajiem, lai pieņemtu un saprastu viens otra atšķirības, gan jauniešiem, lai izprastu savu fizioloģiju, respektīvi, jebkuram, kurš vēlas iepazīt vairāk un attīstīt savu vīrišķību vai sievišķību, norāda Kristīgo mediķu biedrība.

Grāmatas autors R. Ekošārs ir ārsts epidemiologs, emeritētais profesors Kloda Bernāra universitātē Lionā, Francijā. Pēdējos gadus veltījis antropoloģijas neirozinātnei. Viņš ir cilvēka integrālās ekoloģijas veicinātājs.

Grāmatu tulko Silvita Kravale, to izdos izdevniecība “Parakletos”. Grāmatas prezentācija paredzēta šī gada 26. oktobrī. Tajā piedalīsies arī grāmatas autors.

Neskatoties uz to, ka grāmata vēl nav iznākusi, tās izdošanu var atbalstīt, iegādājoties to iepriekšpārdošanā Kristīgo mediķu biedrības MĀJASLAPĀ. Tādā veidā tiks atbalstīta grāmatas izdošana latviešu valodā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti