Svētā Jēkaba dienā iespēja iepazīt kādu no Svētā Jēkaba ceļa posmiem Latvijā

25. jūlijā Baznīca piemin svēto Jēkabu. Šos svētkus jau piekto gadu pēc kārtas Latvijā mudina svinēt Svētā Jēkaba ceļa asociācija. Asociācija rūpējas par Svētā Jēkaba ceļa, kura galamērķis ir Santjago de Kompostela katedrāle Spānijā, izveidi Latvijā. Atzīmējot svētā Jēkaba dienu, asociācija 27. jūlijā aicina uz pasākumu “Viena diena Latvijā kā katra diena Spānijā”. Tā ietvaros interesentiem būs iespēja doties kādā no 24 ceļa posmiem Latvijas teritorijā.

Šajā dienā, lai iedzīvinātu Svētā Jēkaba ceļu visā tā garumā Latvijā, būs iespēja doties pārgājienos kājām vai arī atsevišķos ceļa posmos ar velosipēdu. Lai pārgājienos dotos ir iepriekš jāpiesakās vai nu asociācijas MĀJASLAPĀ vai arī jāsazinās ar Valkas, Cēsu, Mārupes, Dobeles, Salaspils, Ogres, Jaunjelgavas, Vecumnieku Tūrisma informācijas centru, jo atsevišķus pārgājienus organizē konkrētās pašvaldības (informācija par iespējām sazināties arī ir pieejama asociācijas mājaslapā). Lai vieglāk būtu izvēlēties sev atbilsotšāko ceļa posmu, mājaslapā ir informācija par katru no tiem, norādot, kur un cikos pārgājiens vai izbrauciens sāksies, kādi sabiedriskā transporta veidi pieejami, kur jāpiesakās, kā arī pievienotas citas būtiskas ar pārgājienu saistītas aktivitātes un iespējas. Pieteikties varēs tik ilgi, līdz konkrētajā posmā visas vietas būs aizpildītas. Dalība pasākumā būs par ziedojumu 10 eiro apmērā.

Atgādinām, ka Svētā Jēkaba jeb Santjago ceļš ir viens no populārākajiem svētceļojumu maršrutiem Eiropā. Tā kā ik gadu šajā ceļā dodas simtiem tūkstošu cilvēku, ir attīstījušās dažādas maršruta variācijas, jo ir ierasts uzskatīt, ka svētceļojums sākas jau no mājām. Tāpēc 2019. gadā Latvijā tika uzsākta ceļa izveide. Šo piecu gadu laikā ir izstrādāts 562 kilometru garš ceļa maršruts. Ceļā var doties jebkurā gada laikā un veikt sev vēlamu attālumu. Maršruts sadalīts 11 līdz 32 kilometru garos posmos (ar iespēju tos dalīt starpposmos). Tas sastāv no 24 etapiem.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti