“Caritas Latvija” aicina uz brīvprātīgo sezonas atklāšanu

21.septembrī nodibinājums “Caritas Latvija” aicina esošos brīvprātīgos, kā arī tos, kas vēlas nākotnē veikt brīvprātīgo darbu, uz brīvprātīgo sezonas atklāšanu brīvprātīgo apmācības programmas “Caritas Akadēmija” ietvaros. Tā būs iespēja iepazīt organizāciju, kā arī gūt vērtīgus padomus, kas noderēs darbā ar cilvēkiem, kas nonākuši dažāda veida grūtībās.

Šajā dienā “Caritas Latvija” brīvprātīgā darba vadītāja Marija Diaza pastāstīs par “Caritas” misiju, identitāti un vērtībām, kā arī iepazīstinās ar dažādajām brīvprātīgā darba iespējām. Pēc pusdienām sarunu festivāla “Lampa” brīvprātīgā koordinatore Inese Subēvica pievērsīsies jautājumam par izdegšanu un motivāciju, runājot par tēmu “Kā degot nesadegt? Kā noturēt motivāciju ilgtermiņā?”. Pēc tam “Caritas” pārstāvji iepazīstinās ar nākotnē plānotajām aktivitātēm un turpmākajiem soļiem.

Programmas “Caritas Akadēmija” ietvaros nodibinājums iepriekšējos gados dažādās Latvijas vietās rīkoja tikšanās un izglītojošus pasākumus jau esošajiem un potenciālajiem brīvprātīgajiem, iepazīstinot viņus ar “Caritas” un brīvprātīgā darba specifiku, kā arī motivējot viņus iesaistīties šajā kalpošanā. Ar 21. septembrī plānoto pasākumu “Caritas Latvija” vēlas nostiprināt tradīciju viedot interaktīvu un iesaistošu brīvprātīgo apmācības programmas “Caritas Akadēmija” atklāšanas pasākumu rudenī, lai klātesošos motivētu un iedvesmotu strādāt ar mazaizsargāto grupām.

Plānotā brīvprātīgo sezonas atklāšana būs pirmā no trim aktivitātēm Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros īstenotā projekta “Kopā spējam vairāk – “Caritas Latvija” kapacitātes stiprināšana un komandas saliedēšana” ietvaros.Projekta mērķis ir veicināt “brīvprātīgā darbu veicēju un darbinieku kapacitāti, lai saliedētu un stiprinātu “Caritas Latvija” darbinieku un brīvprātīgo komandu. Ņemot vērā, ka šogad “Caritas Latvija” svinēs 20 gadu jubileju, projekts būs arī iespēja padziļināt izpratni par “Caritas” identitāti, vēsturi, misiju un saliedēt turpmākajam darbam.

Projekta ietvaros plānoti vēl divi pasākumi. 16. novembrī notiks “Caritas Latvija” 20. gadadienas tīklošanās pasākums brīvprātīgajiem, darbiniekiem un nodibinājuma sadarbības partneriem Rīgā, lai atskatītos uz paveikto un stiprinātu kopības sajūtu nākotnes darbam. Savukārt 7. decembrī notiks projekta izvērtēšanas pasākums, pēc kura tiks sagatavoti priekšlikumi nākamajām aktivitātēm darbinieku un brīvprātīgo darba atbalstam.

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

21. septembra pasākumam jāreģistrējas līdz 17. septembrim ŠEIT. Pasākums norisināsies Caritas Jauniešu centrā O. Vācieša ielā 6/k.4, Rīgā laikā no pl. 12 līdz 17. Pasākuma mērķauditorija ir rīdzinieki, kuri jau veic brīvprātīgo darbu Caritas Latvija vai vēlas to darīt tuvākajā nākotnē. Piedalīšanās pasākumā būs bez maksas.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti