Konkursā “Cupi’s spoon” Rīgā uzvar Māris Ēriksons un Toms Aleksanders

Vakar, 23. aprīlī, līdzās nodibinājuma “Caritas Latvija” sociālo pakalpojumu centram “Terēzes māja” norisinājās Starptautiskais Eiropas gastronomijas konkurss “Cupi’s spoon”. Neskatoties uz sniegotajiem laika apstākļiem, arī šoreiz, kad konkurss Rīgā norisinājās nu jau otro reizi, tā dalībniekus atbalstīt bija ieradies pulciņš skatītāju un līdzjutēju.

Konkursā, kuru rīko Horvātijas Republikas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO) sadarbībā ar nodibinājumu “Caritas Latvija”, Rīgā piedalījās 20 dalībnieki. Konkursa mērķauditorija ir cilvēki ar invaliditāti un jaunieši, kuri atrodas nelabvēlīgā sociālajā situācijā vai ir palikuši bez vecāku apgādības. Daudzi no viņiem pārstāvēja dažādas institūcijas, tostarp Latvijas Neredzīgo biedrību, autisma centru “Paskaties”, Rīgas 5. pamatskolu – attīstības centru, Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centru, Latvijas Paralimpisko komiteju, dienas aprūpes centru “Cerību tilts”, biedrību ,,Cerību spārni”, nodibinājuma “Fonds Kopā” Grupu dzīvokļus, SIA “Veselības centru “Ilūkste””, Rīgas 2. pamatskolu, Ģimeņu atbalsta un mūžizglītības centru “Zvannieki” un citas.

Kā ierasts, dalībnieki startēja divās kategorijās – labākais pavārs un labākais kokteiļu pagatavotājs. Katra dalībnieka pagatavoto ēdienu vai dzērienu vērtēja profesionāla žūrijas komanda. Viņu vidū bija konkursa idejas autori un profesionāli pavāri, Vedrans un Silvia Habeli no Horvātijas, Latvijas Starptautiskās skolas kafejnīcas vadītājs un šefpavārs Sandijs Volinskis, kā arī priesteris Vinajs Kamats.

Par “Cupi’s spoon” 2024 Latvijas finālistiem, kuri dosies uz pusfinālu Horvātijā, Zagrebā, tika atzīti Māris Ēriksons no biedrības “Cerību spārni” un Toms Aleksanders. M.Ēriksons tika atzīts par labāko pavāru. Viņš gatavoja pirkstiņuzkodas “Latviskās garšas”. Savukārt T. Aleksanders saņēma titulu “labākais kokteiļu meistars”. Viņš gatavoja kokteili “Mohito”. Veicināšanas balvas no “Caritas Latvija” saņēma Aļona Rižikova un Artis Piksis no nodibinājuma “Fonds Kopā”.

“Cerību spārni” par Māra dalību konkursā pēc tā norises rakstīja, ka tā uzvarētājam Mārim patīk gatavot ēdienus, kurus iemācījies gatavot, dzīvojot grupu mājā. “Konkursā Māris gatavoja dažādas uzkodas, kurās tika izmantoti arī produkti, kuri izauguši mūsu pašu dārzā, un konkursā uzkodas tika servētas uz Māra paša izgatavota keramikas trauka sirds formā, kuru viņš izgatavoja, strādājot keramikas darbnīcā,” norāda biedrība.

“Caritas Latvija” pateicas konkursa atbalstītājiem, jo konkursa dalībnieki saņēma ziedus no “Ziedu Ekspreša” un saldumus no “Fazer Latvija” un “Pophouse”, dalībniekiem un viņu atbalstītājiem, kā arī brīvprātīgajiem un visiem, kas palīdzēja konkursa rīkošanā.

KABIA; Foto: Caritas Latvija

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti