Notiks kārtējais seminārs katehētiem “Garīgais impulss”

9.novembrī Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts aicina katehētus, priesterus, lajus un citus interesentus uz kārtējo semināru “Garīgais impulss”. Šoreiz semināra tēma ir “Satikšanās ar dzīvo Kristu Dieva Vārda liturģijā”.

Semināra programmā visas dienas garumā paredzētas gan dažādas uzrunas, gan laiks lūgšanai, gan savstarpējai komunikācijai un domu apmaiņai. Dalībnieki tiks gaidīti no pl.9, bet pirmā konference paredzēta pl. 9.30. Priesteris Mihails Orlickis dr.theol. stāstīs par Dieva Vārda sakramentalitāti. Pēc tam priesteris Andris Ševels MIC, dr.theol. pievērsīsies Dievmātei, uzstājoties ar uzrunu “Marija – Vārda klausīšanās un pildīšanas paraugs Benedikta XVI mācībā”. Pl. 12 paredzēta Dieva Vārda liturģija, kurai sekos pusdienas. Pēcpusdienā būs vēl divas lekcijas. Sergejs un Vera Saprikini stāstīs apr savu pieredzi, daloties par Dieva Vārda liturģijas lomu laulāto un daudzbērnu ģimenes ikdienā. Savukārt kā pēdējais klātesošos uzrunās priesteris Andris Marija Jerumanis dr.theol. Viņš stāstīs par Dieva Vārdu pāvesta Franciska katehēzēs par lūgšanu. Semināra noslēgumā būs iespēja uzdot jautājumus, dalīties savās pārdomās par seminārā piedzīvoto, kā arī saņemt apliecību par 12 stundu izglītības programmu.

Kā norāda semināra rīkotāji, tā mērķis ir padziļināt izpratni un pieredzi par sastapšanos ar Dievu Svētajos Rakstos un Dieva Vārda liturģijā.

Pieteikties semināram var līdz 5.novembrim, rakstot Lolitai Ērglei uz e-pastiem lolita ergle@inbox.lv; lolita.ergle@gmail.com vai arī zvanot uz tālruni 29527064. Dalības maksa ir 25 eiro, kas jāieskaita RARZI bankas kontā LV25HABA0001408056042 ar norādi: Garīgais Impulss. 09.11.2024. Dalības maksa.

Seminārs norisināsies RARZI telpās Rīgā, Katoļu ielā 16b.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti