Ceļš uz Krakovu ar Betānijas dominikāņu māsām

Turpinot iepazīstināt ar dažādām iespējām doties uz Pasaules Jauniešu dienām (PJD) Krakovā, šoreiz aicinām ieskatīties Betānijas Dominikāņu māsu piedāvājumā. Kopā ar māsām izbraukšana paredzēta 19. jūlija agrā rītā.

Kā pastāstīja viena no brauciena koordinatorēm Anna Karpinska, Betānijas dominikāņu māsu organizētā grupa dosies uz PJD sagatavošanās dienām Vloclavas  diecēzē. Šajā diecēzē atrodas vieta vārdā Glogovieca (aptuveni 190 km attālumā no Lodzas), kurā ir dzimusi māsa Faustīna Kovaļska. Viņa kopā ar svēto Jāni Pāvilu II ir PJD Krakovā aizbildne.

Katra diecēze uz PJD sagatavošanās laiku ir pieņēmusi kādu bībelisku nosaukumu, kas raksturo tās Baznīcu un vēsturi, kā arī nes kādu no vēstījumiem, kas ietverts PJD tēmās. Tā Vloclavas diecēzes nosaukums ir “Žēlsirdība”, jo šeit ir dzimusi Dieva žēlsirdības misionāre māsa Faustīna.

Vloclavas diecēzes dienās jeb PJD sagatavošanās programmā piedalīsies jaunieši no dažādām valstīm, kas laikā no 20. līdz 25. jūlijam dzīvos vietējās ģimenēs. Katrai dienai ir dots savs nosaukums, piemēram, vispirms būs folkloras diena, kurā varēs apskatīt reģiona interesantākās vietas un nedaudz iepazīt tradīcijas un kultūras dzīvi, tikties ar vietējo bīskapu, piedalīties jauniešu festivālā un koncertā. Nākamā diena būs veltīta žēlsirdībai, tajā plānots apmeklēt svētās Faustīnas dzimtās mājas, kā arī doties svētceļojumā uz svētās Faustīnas kristību svētnīcu.

Pēc tam būs arī Dievmātei veltīta diena, kurā jaunieši apmeklēs Liheņas svētvietu. Savukārt 24. jūlijā vietējās draudzes aicinās iepazīt sevi, tāpēc plānotas svinīgas pusdienas katrā ģimenē, kurā uzturēsies jaunieši, bet pēcpusdienā – pikniki, sporta un kultūras pasākumi vietējās draudzēs. 25. jūlijā grupas dosies uz Krakovu.

Betānijas dominikāņu māsu organizētā brauciena izmaksas ir 275 eiro. Brauciens notiks ar mikroautobusiem. Lai uzzinātu par iespējām pievienoties, jāsazinās ar A. Karpinsku pa tālruni: 20314180 vai e-pastu: annakarpinska17@gmail.com. Lai nezaudētu vietu, ir jāapmeklē visas tikšanās, kas notiks pirms brauciena. Pirmā tikšanās notiks 21. februārī pl. 15 Betānijas dominikāņu māsu klosterī, Rīgā, Drustu ielā 36a.  

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti