Roma gatavojas pirmajam kongresam, kas veltīts Dieva žēlsirdībai

Pirmais Pasaules žēlsirdības kongress notiks Romā 2008. gadā, paziņoja Vīnes arhibīskaps. Kard. Kristops Šonborns ir šī grandiozā pasākuma iniciators un organizators. Kongresa temats saistās ar 2002. gada 17. augustā Lagevņiku saktuārijā Jāņa Pāvila II teiktajiem vārdiem: „Cilvēkam nav cita cerības avota, kā tikai Dieva žēlsirdība”. Kongress sāksies pāvesta nāves trešajā gadadienā, kas 2008. gadā iekrīt trešdienā pēc Dieva žēlsirdības svētdienas. Pasākums ilgs līdz 6. aprīlim.

„Ideja rīkot Pasaules žēlsirdības kongresu radās Vīnē veikto pilsētas misiju gaitā” – 2. aprīlī notikušajā preses konferencē teica kard. Šorborns. Galīgais lēmums tika pieņemts 2005. gadā. Toreiz Lagevņiku svētnīcā sapulcējās jaunieši, lai piedalītos Jāņa Pāvila II „garīgajam testamentam” veltītajā pasākumā. Tā galvanā tēma bija aicinājums sludināt Dieva žēlsirdību mūsdienu pasaulē.

Romas kongresā piedalīsies ne tikai katoļi, bet arī ebreji, musulmaņi un budisti. „Tam jākļūst par draudzīgu rokas spiedienu ne tikai ar citu reliģiju pārstāvjiem, bet arī ar agnostiķiem un ateistiem” – uzsvēra Vīnes arhibīskaps. Pasākuma ģenerālsekretārs ir Francijas diecēzes Belley-Ars pr. Patrice Chocholski. Tikšanās projektu viņš prezentēja Maskavas patriarham Aleksijam II, kurš to pieņēma ar entuziasmu. Pr. Chocholskis paziņoja, ka lielu interesi par šo kongresu ir izrādījuši arī hinduisti.

Pēc Vatikāna Radio ziņām

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti